Vreme čitanja: oko 2 min.

Nove Samsung microSD kartice donose performanse i kapacitet za novu eru u mobilnom računarstvu i AI na uređaju

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samsung testira prvu microSD karticu u industriji SD Express od 256 GB koja se može pohvaliti brzinama koje su preko četiri puta veće od trenutnog interfejsa Samsung 1 TB UHS-1 microSD kartica u masovnoj proizvodnji zasnovana na najnovijoj V-NAND tehnologiji

  • 0
Samsung micro SD memorijska kartica Foto: Promo

Kompanija Samsung Electronics Co. Ltd, svetski lider u naprednoj memorijskoj tehnologiji, danas je objavila da je započela testiranje svojih microSD kartica SD Express od 256 gigabajta (GB) sa brzinom sekvencijalnog čitanja do 800 megabajta u sekundi (MB/s) i da je započela masovnu proizvodnju UHS-1 microSD kartice od 1 terabajta (TB). Uvođenjem linije microSD kartica najnovije generacije, Samsung ima cilj da obezbedi diferencirana memorijska rešenja potrebna za mobilno računarstvo budućnosti i AI aplikacije na uređaju.

-Uz dve nove microSD kartice, Samsung je obezbedio efikasna rešenja za ispunjavanje rastućih zahteva mobilnog računarstva i AI na uređaju - rekao je Hangu Son, potpredsednik poslovnog tima memorijskog proizvoda brenda u kompaniji Samsung Electronics.

-Uprkos maloj veličini, ove memorijske kartice imaju moćne performanse i kapacitet poput SSD diska kako bi pomogle korisnicima da maksimalno iskoriste zahtevne moderne i buduće aplikacije.

Prva u industriji microSD kartica SD Express nudi maksimalne brzine od 800 MB/s

Po prvi put u ovoj industriji, Samsung je predstavio novu microSD karticu visokih performansi zasnovanu na SD Express interfejsu. Ovaj razvoj bio je rezultat uspešne saradnje sa kupcem na kreiranju proizvoda po meri.

Zahvaljujući dizajnu male potrošnje, kao i tehnologiji firmvera optimizovanoj za visoke performanse i upravljanje toplotom, Samsung SD Express microSD kartica nudi performanse ekvivalentne SSD diskovima u faktoru malog oblika. Dok su brzine čitanja za tradicionalne microSD kartice zasnovane na UHS-1 interfejsu bile ograničene na 104 MB/s, SD Express je uspeo da ih poveća na 985 MB/s, iako komercijalna dostupnost ovih drugih do sada nije bila održiva na microSD karticama.

Brzina sekvencijalnog čitanja Samsung SD Express microSD kartice dostiže do 800 MB/s — 1,4 puta brže od SATA SSD diska (do 560 MB/s) i više od četiri puta brže u poređenju sa tradicionalnim UHS-1 memorijskim karticama (do 200 MB/s), omogućavajući poboljšano računarsko iskustvo u različitim aplikacijama, uključujući na računarima i mobilnim uređajima. Da bi se obezbedile stabilne performanse i pouzdanost za faktor malog oblika, tehnologija Dynamic Thermal Guard (DTG) održava optimalnu temperaturu za SD Express microSD karticu, čak i tokom dugih sesija korišćenja.

1 TB UHS-1 microSD kartica sa najsavremenijom 1 Tb V-NAND tehnologijom

Nova Samsung microSD kartica od 1 TB kombinuje osam slojeva osme generacije V-NAND tehnologije kompanije od 1 terabita (Tb) unutar microSD faktora oblika, ostvarujući paket velikog kapaciteta koji je nekada bio moguć samo u SSD diskovima. Nova microSD kartica od 1 TB prolazi najrigoroznije testove u industriji i nudi pouzdanu upotrebu čak i u izazovnim okruženjima, sa funkcijama kao što su zaštita od vode, ekstremne temperature, dizajn otporan na pad i zaštita od habanja, kao i zaštita od rendgenskih zraka i magneta.

Dostupnost

SD Express microSD kartica od 256 GB i UHS-1 microSD kartica od 1 TB biće u prodaji kasnije ove godine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA