Vreme čitanja: oko 2 min.

Google I/O 2024 konferencija će se održati 14. maja: Evo šta možemo da očekujemo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Događaj će biti dostupan uživo putem prenosa za sve zainteresovane širom sveta

  • 0

Google je zvanično najavio održavanje svoje godišnje konferencije za developere, Google I/O 2024, koja će početi 14. maja. Tradicionalno, očekuje se da će događaj voditi izvršni direktor Sundar Pičai u Amfiteatru Šorejlajn u Mauntin Vjuu, Kalifornija, mestu gde je održan i prošlogodišnji događaj.

Veštačka inteligencija će verovatno dominirati programom Google I/O 2024 konferencije, s posebnim fokusom na Gemini modele, najnoviji doprinos kompanije Google u razvoju velikih jezičkih modela (LLM). S obzirom na trenutna dostignuća u ovoj oblasti, očekuje se da će Google demonstrirati napredne sposobnosti Gemini tehnologije i potencijalno predstaviti Gemmu, otvorenu verziju svog "starijeg brata" Gemini-ja.

Pored toga, moguće je da će se raspravljati o poboljšanju performansi veštačke inteligencije, posebno u svetlu nedavnih izazova sa kojima se Gemini suočava, uključujući neprecizne prikaze etničkih grupa i probleme s halucinacijama.

Na polju hardvera, spekuliše se o debiju srednje klase telefona Pixel 8a, naslednika prošlogodišnjeg modela Pixel 7a. Očekuje se da će novi model biti opremljen Tensor 3 čipsetom i da će imati nešto veći ekran od prethodnika, iako neki aspekti potencijalnog dizajna, poput velikih okvira oko ekrana, izazivaju zabrinutost.

Takođe, trebalo bi da bude lansiran i Android 15, koji je već dostupan u verziji za developere od sredine februara. Iako su detalji o novom OS-u još uvek oskudni, očekuju se neke značajne inovacije, uključujući povratak vidžeta na zaključanom ekranu i mogućnost čuvanja parova aplikacija.

Mada su fokus događaja novi razvoji u oblasti veštačke inteligencije, Pixel 8a i Android 15, Google I/O 2024 bi takođe mogao da uključi manje promene na drugim Google proizvodima, kao što su novi alati za Workspace i funkcije za Android 14. Ne očekuje se predstavljanje većih hardverskih noviteta, poput Pixel Watch 3 ili Pixel Tablet 2, s obzirom na to da je kompanija sklonija da takve proizvode predstavlja na događaju Made By Google.

Registracija za događaj je otvorena i besplatna za sve, a zainteresovani će morati da kreiraju developerski profil na Google-u kako bi ostali u toku sa rasporedom i sadržajima koji će biti predstavljeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA