Vreme čitanja: oko 1 min.

Više nećete morati da pravite nalog da biste koristili ChatGPT

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prednosti kreiranja naloga ostaju nepromenjene, uključujući mogućnost čuvanja istorije razgovora, deljenje četova i kreiranje prilagođenih uputstava

  • 0
ChatGPT Foto: Iryna Imago / Shutterstock.com

OpenAI je najavio da će korisnicima omogućiti korišćenje ChatGPT-ja bez prethodnog kreiranja naloga. Ova promena je stupila na snagu u ponedeljak, s tim što će postepeno biti implementirana. Kompanija ističe da će ovo olakšati pristup ChatGPT-ju i može imati pozitivne efekte na privatnost, ali isto tako može predstavljati izazov u borbi protiv zloupotrebe sistema.

Prednosti kreiranja naloga ostaju nepromenjene, uključujući mogućnost čuvanja istorije razgovora, deljenje četova i kreiranje prilagođenih uputstava. OpenAI naglašava da će, iako će korisnici bez naloga imati mogućnost da isključe opciju korišćenja njihovih upita za treniranje modela, kreiranje naloga i dalje nuditi dodatne pogodnosti.

Da bi se umanjili potencijalni rizici, OpenAI će proširiti spektar blokiranih upita i rezultata za širi raspon pitanja, kao deo napora da se suzbije zloupotreba. Predstavnik kompanije je izjavio da je OpenAI sarađivao sa internim timovima posvećenim detekciji i sprečavanju zloupotreba i pažljivo razmotrio načine na koje bi se iskustvo bez prijave moglo zloupotrebiti.

Dodatno, naglašeno je da bi u budućnosti mogla biti potrebna dodatna prilagođavanja da bi se osigurala bezbednost i efikasnost sistema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA