≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo energetike Srbije i Huawei udružuju snage za zeleniju budućnost: Najavljen projekat sigurnih kuća

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj potez deo je šire strategije Srbije da do kraja decenije znatno smanji emisiju gasova sa efektom staklene bašte i poveća proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora

  • 0
Huawei Digital & Green Adriatic Partner Summit Day 2024 Foto: Warp Studio

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije, u saradnji sa globalnim tehnološkim gigantom Huawei, najavilo je inovativni projekat sigurnih kuća, usmeren ka promociji održivih energetskih rešenja i unapređenju energetske efikasnosti u zemlji. Ovaj potez deo je šire strategije Srbije da do kraja decenije znatno smanji emisiju gasova sa efektom staklene bašte i poveća proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora.

Na nedavno održanom Huawei Digital & Green Adriatic Partner Summit Day 2024, koji je posvećen zelenoj tehnologiji i digitalnoj transformaciji, predstavnici Ministarstva i kompanije Huawei podrobno su razgovarali o budućnosti energetske tranzicije u Srbiji. Rade Mrdak, savetnik ministra za obnovljive izvore energije, naglasio je važnost dobrog zakonodavnog okvira i investicija iz javnog i privatnog sektora za ostvarivanje ciljeva u oblasti održive energije.

Generalni direktor kompanije Huawei Technologies u Srbiji, Zhang Qiming, istakao je doprinos Huaweija digitalnoj transformaciji zemlje i inkluziji društva u digitalne trendove. Povodom najave pokretanja Huawei Digital Power ogranka u Srbiji, Qiming je izrazio uverenje da će tehnološka rešenja kompanije doprineti smanjenju emisije štetnih gasova i ubrzati energetsku tranziciju Srbije i regiona.

Projekat sigurnih kuća, koji realizuje Ministarstvo rudarstva i energetike u saradnji sa Huaweijem, ima za cilj da pruži podršku najranjivijim članovima društva i unapredi održivost poslovanja u pravcu veće energetske efikasnosti. Mrdak je posebno naglasio važnost privrede kao aktivnog učesnika u procesu energetske tranzicije i ulogu tehnoloških inovacija u efikasnoj i održivoj energetskoj tranziciji.

Na samitu je održana i panel diskusija na temu primene obnovljivih izvora energije, gde su predstavnici različitih sektora industrije diskutovali o izazovima i mogućnostima koje obnovljivi izvori energije nude za stvaranje održive i ekološki osvešćene budućnosti Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA