Vreme čitanja: oko 1 min.

Google je otkrio datum lansiranja Find My Device funkcije na Androidu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova funkcija dolazi kao rezultat saradnje sa Apple-om na razvoju standarda koji bi sprečio zloupotrebu tehnologije za praćenje

  • 1
Google Find My Device Foto: Mojahid Mottakin / Shutterstock.com

Google je kroz nedavno poslat mejl određenom broju korisnika praktično najavio lansiranje "Find My Device" (Pronađi moj uređaj) funkcije za Android, funkcije koja je prvobitno najavljena prošle godine. Očekuje se da će mreža postati dostupna u ponedeljak, 8. aprila, nudeći korisnicima mogućnost lociranja izgubljenih telefona, slušalica i uređaja za praćenje čak i kada nisu online.

Ova funkcija dolazi kao rezultat saradnje sa Apple-om na razvoju standarda koji bi sprečio zloupotrebu tehnologije za praćenje, problem koji je postao izražen nakon Apple-ovog lansiranja AirTag-a 2021. godine. Nakon što je iOS 17.5 uveo potrebne zaštitne mehanizme, Google je odlučio da krene napred sa lansiranjem svoje mreže.

Email obaveštenje sugeriše da će funkcija biti automatski uključena za sve Android uređaje povezane sa korisničkim Google nalogom "za tri dana", uz mogućnost odjave preko linka dostupnog u samom mejlu, piše 9to5Google. Ova funkcionalnost obećava znatno poboljšanje u pogledu lociranja uređaja koji nisu povezani na internet, uključujući i one koji podržavaju Fast Pair tehnologiju.

Iako zvanična objava Google-a još uvek nije dostupna, informacije iz mejla ukazuju na to da je kompanija spremna za lansiranje. Detalji o tome kako će funkcija tačno raditi još su nejasni, ali očekuje se da će dodatne informacije biti naknadno objavljene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA