Vreme čitanja: oko 1 min.

Konačno! Google Play prodavnica dobila unapređenje koje su svi čekali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je reč o maloj promeni, svako skraćenje vremena potrebnog za podešavanje novog telefona je dobrodošlo

  • 0
Google Play Store Foto: In Green / Shutterstock.com

Kada nabavite novi Android telefon, jedna od prvih stvari koje obično uradite jeste instaliranje omiljenih aplikacija. Korisnici su ranije morali da čekaju da Google Play Store preuzme svaku aplikaciju pojedinačno, što je često izuzetno frustrirajuće, posebno za one koji instaliraju desetine aplikacija tokom ovog procesa.

Nedavno je Google učinio ovaj proces malo bržim. Sada je Play Store sposoban da istovremeno preuzima dve aplikacije. Iako je reč o maloj promeni, svako skraćenje vremena potrebnog za podešavanje novog telefona je dobrodošlo.

Ova funkcija je testirana na Samsung Galaxy S23 Ultra, ali izveštaji sa sajta 9to5Google pokazuju da funkcija radi i na nekoliko Pixel uređaja, što znači da je verovatno dostupna na širem spektru uređaja, pod uslovom da imate najnoviju verziju Androida i samog Play Store-a.

Nažalost, Google nije omogućio istovremeno preuzimanje višestrukih ažuriranja. Ista funkcija koja podržava istovremeno preuzimanje novih aplikacija na pomenutom Galaxy S23 Ultra ne podržava istovremeno ažuriranje postojećih aplikacija. Ovo znači da se ažuriranja i dalje preuzimaju jedno po jedno.

Moguće je da Google postepeno uvodi nove funkcije, te bi istovremeno ažuriranje više aplikacija moglo uskoro da bude omogućeno, što bi bilo značajno poboljšanje za Android korisnike, s obzirom na to da većina ljudi ređe instalira više aplikacija odjednom, osim kada podešavaju novi telefon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA