Vreme čitanja: oko 1 min.

OpenAI sklopio saradnju sa listom Financial Times: "I dalje smo posvećeni novinarstvu koje stvaraju ljudi"

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Financial Times je u saopštenju najavio da će korisnici ChatGPT-a kompanije OpenAI ubuduće videti rezimee, citate i linkove do članaka FT.

  • 0
ChatGPT, OpenAI Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije OpenAI je sklopila ugovor za uglednim britanskim listom Financial Times (FT) o licenciranju sadržaja i razvoju AI alata.

Financial Times je u saopštenju najavio da će korisnici ChatGPT-a kompanije OpenAI ubuduće videti rezimee, citate i linkove do FT članaka.

OpenAI će zauzvrat sarađivati sa britanskim listom na razvoju novih proizvoda na bazi veštačke inteleigencije.

Generalni direktor Financial Times grupe, Džon Riding, je istakao da će list uprkos saradnji sa OpenAI i dalje biti posvećen "novinarstvu koje stvaraju ljudi".

OpenAI je prethodno sklopio nekoliko sličnih ugovora poslova sa novinskim organizacijama za licenciranje sadržaja za obuku AI modela.

Izdavačka kuća Aksel Špringer, u čijem vlasništvu su Business Insider, Politico i nemački listovi Bild i Velt, potpisala je ranije sporazum na osnovu koga OpenAI može da koristi podatke iz članaka pomenutih publikacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA