Vreme čitanja: oko 1 min.

TikTok i UMG zakopali ratne sekire: Muzika Tejlor Svift, Bili Ajliš i drugih se vraća na platformu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među umetnicima čija dela su ponovo dostupna nalaze se neki od najvećih muzičkih imena današnjice, kao što su Tejlor Svift, Bili Ajliš i Arijana Grande

  • 0
Taylor Swift, Tejlor Svift Foto: Tanjug/AP/George Walker IV

Posle nekoliko meseci natezanja, TikTok i Universal Music Group (UMG) su postigli novi sporazum o licenciranju sadržaja, omogućavajući korisnicima da ponovo kreiraju video klipove koristeći pesme iz kataloga UMG-a. Među umetnicima čija dela su ponovo dostupna nalaze se neki od najvećih muzičkih imena današnjice, kao što su Tejlor Svift, Bili Ajliš i Arijana Grande.

Ovaj potez dolazi u ključnom trenutku za TikTok, koji se suočava sa potencijalnim zabranama na ključnim tržištima, uključujući SAD. Obezbeđivanje ovog sporazuma sa UMG-om nije važno samo za obogaćivanje sadržaja platforme, već i za poboljšanje imidža među potrošačima, na koje TikTok računa da će ga podržati.

Katalog će biti dostupan za kreiranje videa u narednih 14 dana, što znači da će postojeći video snimci, koji su bili utišani, biti ponovo omogućeni čim katalog postane dostupan.

"Fanovi na TikToku mogu da se raduju povratku muzičkog i izdavačkog kataloga UMG-a i ponovo uživaju u kreiranju videa koristeći muziku nekih od najvećih svetskih umetnika i tekstopisaca, kao i talentovanih novih izvođača", navodi se u objavi TikToka.

Šou Ču, direktor TikToka, izrazio je zadovoljstvo što je pronađen način za nastavak saradnje sa UMG-om nakon prethodnih nesuglasica.

"Muzika je integralni deo ekosistema TikToka i zadovoljni smo što smo pronašli put napred sa Universal Music Group. Posvećeni smo saradnji koja će promovisati vrednost svih neverovatnih umetnika i tekstopisaca UMG-a, te produbiti njihovu sposobnost da rastu, povezuju se i angažuju sa zajednicom na TikToku", rekao je on.

Podsetimo, ranije ove godine, UMG je povukao svoj katalog sa platforme za kratke video snimke nakon što je odbio da obnovi svoj sporazum sa TikTokom. Paralelno s tim, UMG je potpisao novi sporazum sa Spotify za muzičke video sadržaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA