Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispostavilo se da je Rabbit R1 AI asistent sve vreme samo Android aplikacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od lansiranja prošle nedelje, AI uređaj Rabbit R1 izazvao je brojna pitanja, a jedno od njih je "Zašto ovo nije samo aplikacija?" Kako se ispostavilo, i jeste samo aplikacija

  • 0

Mišal Rahman iz Android Authority uspeo je da preuzme APK Rabbitovog launchera i instalira ga na Google Pixel 6A. Uz neke modifikacije, aplikacija je proradila kao da se nalazi na samom Rabbit R1 uređaju. Koristeći taster za pojačavanje zvuka umesto jedinog hardverskog dugmeta R1, Rahman je uspeo da podesi nalog i počne da postavlja pitanja uređaju, kao da koristi R1 vredan 199 dolara.

Rahman navodi da aplikacija verovatno ne pruža sve funkcionalnosti kao sam R1, jer je namenjena da bude unapred instalirana u firmveru sa posebnim sistemskim dozvolama, koje on nije mogao u potpunosti da omogući. Međutim, činjenica da softver radi na telefonu starom skoro dve godine ukazuje na to da se ne razlikuje mnogo od obične Android aplikacije.

Džesi Liju, osnivač i izvršni direktor Rabbita, ne slaže se sa ovom karakterizacijom. U svojoj izjavi za The Verge, Liju objašnjava: "Rabbit R1 nije Android aplikacija... Rabbit OS i LAM funkcionišu u oblaku sa vrlo specifičnim AOSP i izmenama nižeg nivoa firmvera, stoga lokalni bootleg APK bez odgovarajućeg OS-a i krajnjih tačaka u oblaku neće moći da pristupi našoj usluzi. Rabbit OS je prilagođen za R1 i ne podržavamo klijente treće strane."

Rabbit je izdao svoje prvo softversko ažuriranje kako bi adresirao neke od pritužbi, uključujući problem sa brzim pražnjenjem baterije.

Ipak, veći problem je da R1 jednostavno ne nudi dovoljno korisnih funkcija da opravda svoje postojanje kada, znate, telefoni već postoje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA