Vreme čitanja: oko 1 min.

Skarlet Johanson traži od OpenAI da objasni kako su stvorili glas Sky

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema njenim rečima, Altman je u svojoj tadašnjoj objavi na mreži X čak aludirao na to da je sličnost glasova namerna, pošto je napisao samo reč "her"

  • 0
Skarlet Johanson, "Black Widow" Foto: Profimedia/SplashNews.com

Holivudska glumica Skarlet Johanson zatražila je od kompanije za razvoj veštačke inteligencije OpenAI da detaljno objasni kako je nastao glas Sky koji koristi nova audio verzija njenog AI modela ChatGPT-4o pošto on isuviše podseća na glas slavne glumice.

"Prošlog septembra sam dobila ponudu od izvršnog direktora OpenAI Sema Altmana koji je želeo da upotrebi moj glas za AI model ChatGPT-4o . Posle dugog razmatranja i iz ličnih razloga, odbila sam ponudu", tvrdi Johanson.

Ona navodi da je Altman kontaktirao njenog agenta dva dana pre nego što je objavljena demo verzija ChatGPT-4o, tražeći da Johanson "još jednom razmisli" o ponudi, ali da je novi AI model objavljen pre nego što su uspeli da se povežu.

"Kada sam čula objavljenu demo verziju, bila sam šokirana i ljuta. Nisam mogla da poverujem da će Altman iskoristiti glas koji toliko jezivo liči na moj vlastiti glas da čak moji najbiliži prijatelji ili novinske kuće nisu mogli da prepoznaju razliku".

Prema njenim rečima, Altman je u svojoj tadašnjoj objavi na mreži X čak aludirao na to da je sličnost glasova namerna, pošto je napisao samo reč "her".

Holivudski film "Her" iz 2013. godine se bavi čovekom koji se zaljubljuje u sistem veštačke inteligencije gde se u jednoj od glavnih uloga pojavljuje Skarlet Johanson, tačnije njen glas.

OpenAI je prethodno saopštio da će povući glas Sky i kompanija je na svom blogu istakla da on nije izabran da bude "imitacija" glasa Skarlet Johanson.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA