≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

ChatGPT stiže na iOS 18, Google ostaje kao opcija

Vreme čitanja: oko 1 min.

ChatGPT i druga OpenAI tehnologija će verovatno biti korišćeni za analizu dužih tekstova, generisanje slika i slične zahtevne zadatke

  • 0
Apple veštačka inteligencija Foto: Below the Sky / Shutterstock.com

Apple je potpisao ugovor sa OpenAI kako bi obezbedio funkcionalnost četbotova za iOS 18, prema izveštaju Bloomberg novinara Marka Gurmana. Ovaj ugovor biće deo Apple-ovog WWDC događaja za developere u junu.

Iako se čini da Apple ne želi da se oslanja isključivo na jednu AI platformu, Gurman tvrdi da kompanija još uvek pregovara sa Google-om kako bi ponudila Gemini kao opciju, ali ne treba očekivati da će ovaj dogovor biti najavljen sledećeg meseca.

Raniji izveštaji sugerišu da Apple radi na sopstvenom Ajax AI modelu za analizu teksta na uređaju, pametne odgovore i sažetke. ChatGPT i druga OpenAI tehnologija će verovatno biti korišćeni za analizu dužih tekstova, generisanje slika i slične zahtevne zadatke.

Ugovor sa OpenAI će Apple-u dati vremena da razvije sopstvenog četbota, slično kao što su ranije ponudili Google Maps pre nego što su lansirali Apple Maps.

Pored toga, Gurman je izvestio da iOS 18 može doneti funkcionalnost kreiranja prilagođenih emodžija i druge AI funkcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA