Evo kako da sačuvate sve što ste ikad objavili na Fejsbuku! (FOTO)

Sve što vam je potrebno da biste pregledali sve vaše aktivnosti na poznatoj društvenoj mreži, nalazi se upravo na njoj, tako da nije potrebno instalirati bilo kakve dodatke

  • 2

Ukoliko ste se ikad zapitali šta ste sve postavili, lajkovali i komentarisali na Facebook-u, sad to možete pogledati, ali i sačuvati na vašem računaru. Nije potrebno instalirati nikakve dodatke, već se ova opcija nalazi u podešavanjima.

Kroz par jednostavnih koraka otkrivamo vam kako sačuvati sve što ste objavili na ovoj društvenoj mreži.

Prvo što je potrebno da uradite jeste da otvorite podešavanja u gornjem desnom uglu stranice.

Potom će vam se otvoriti nova stranica, u čijem donjem uglu malim slovima piše: "Download a copy of your Facebook data". Kliknite na to.

Potom će vam se otvoriti novi prozor na kojem će u zelenom pravougaoniku pisati "Start my archive". Kliknite tu, a Facebook će od vas ponovo tražiti da unesete vašu šifru radi bezbednosti.

Jednom kad ovo završite dobićete obaveštenje da se podaci prikupljaju i da će na mejl kojim ste registrovali vaš nalog stići poruka kada sve bude spremno za preuzimanje.

Za nekoliko minuta će sve biti gotovo. U mejlu koji budete dobili nalazi se link s kojeg možete preuzeti sve što ste ikad postavili na Facebook. Otvoriće vam se stranica na kojoj će pisati "Download my archive". Kada kliknete na to, od vas će se ponovo tražiti da unesete šifru kako bi se preuzimanje započelo.

Fajl ima nekoliko megabajta, sve u zavisnosti od broja fotografija, postova, komentara i svega ostalog, a sve informacije osim fotografija otvaraće se u internet pretraživaču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvrk

    23. april 2014 | 23:08

    Sto brinuti kad oni to cuvaju za vas :) folder sa slikama se ne brise automatski samo manualno i to ako oni hoce i kada hoce. Treba malo da se procitaju ona sitna slova :)

  • Rade Janković

    24. februar 2015 | 23:24

    A šta ću ja kada imam preko 10 GB na mojih pet fb. stranica ? Preko 5000 priloga u okviru kojih je preko 15000 fotografija visoke rezolucije čak i preko 12 Mpixela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA