INTERNET RAT: Najveći sajber napad na Ameriku se dešava upravo

U toku je napad na najmanje 220.000 domena koji pripadaju Sjedinjenim Američkim Državama, a oni šalju do 25 miliona paketa u sekundi. Za sad se još ne zna koji su razlozi za možda najveći sajber napad na Severnu Ameriku

  • 11

Trenutno se odvija možda najveći sajber DDoS napad, koji pokušava da napadnute računare učini nedostupnim korisnicima, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pretpostavlja se da je napad izveden uz pomoć DNS-a, sistem koji pretvara imena računara u IP adrese, utičući na najmanje 220.000 domena koji pripadaju Sjedinjenim Američkim Državama. Još se ne znaju tačne informacije, ali u ovom trenutku izgleda kao sajber napad na Severnu Ameriku.

Bezbednosni specijalisti su prionuli na posao da bi ublažili napade, koji šalju do 25 miliona paketa u sekundi. Napomenjeno je da mapa sa digitalnim napadima nije pokazala aktuelne podatke za poslednjih nekoliko sati, da bi kasnije nestali podaci i za zadnjih šest dana.

Za sada se ne zna koji je povod, a nema ni mogućeg objašnjenja koji su razlozi za ovakve brutalne napade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA