DA LI STE PRIMETILI RAZLIKU? Izgleda da je Google promenio logo

Iako to možda ne shvatamo na svesnom nivou, pravilan razmak može da napravi veliku razliku kada su izgled i urednost nekog logoa u pitanju, a savršenstvo je nekada jako teško postići iz prve. Čak i kompanija kao Google je imala problema sa ovim, međutim, sada su sva slova došla na svoje mesto

  • 29

Ukoliko ste ovog vikenda surfovali internetom sigurno ste bar jednom naleteli na logo Google-a. Ono što sigurno niste primetili jeste činjenica da je internet gigant donekle podesio slova u svom logu, a razlika je prilično "velika".

Kao što svaki dizajner zna, razmak između slova često zadaje veliku glavobolju ako nije dobro podešen. Za njih nema boljeg osećaja nego kada sva slova, piksel po piksel, dođu na svoje mesto. U Google-ovom slučaju, slova "L" i "E" se nisu podudarali, što mora da je ljude u kompaniji koji su bili zaduženi za njega dovodilo do ludila.

Google Logo gif

Kako bi ovo popravio, kompanija je slovo "G" pomerila jedan piksel u desno, a slovo "L" jedan piksel na dole i desno.

Iako to možda ne shvatamo na svesnom nivou, pravilan razmak može da napravi veliku razliku kada su izgled i urednost nekog logoa u pitanju, a savršenstvo je nekada jako teško postići iz prve. Čak i kompanija kao Google je imala problema sa ovim.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: gizmodo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA