Trećina korisnika Twitter-a dolaziće iz Azije

Rastuća popularnost u Aziji mogla bi pomoći vraćanju poverenja investitora u tu kompaniju, koji su zaplašeni sporijim tempom rasta broja korisnika, zbog čega su akcije Twitter-a izgubile gotovo polovinu svoje vrednosti u ovoj godini

  • 0

Gotovo trećina korisnika američke društvene mreže Twitter će do kraja ove godine dolaziti iz Azije, zahvaljujući brzom širenju te platforme u azijskom regionu, piše britanski dnevnik "Fajnenšel tajms".

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela kompanija za marketinška istraživanja "EMarketer", broj korisnika Twitter-a u Aziji će do 2018. biti dvostruko veći u odnosu na broj korisnika u Severnoj Americi. Indija i Indonezija će ove godine preteći Britaniju i postati treća i četvrta zemlja u svetu sa najvećim brojem korisnika ove društvene mreže.

Dok su američki korisnici prošle godine činili samo 22 odsto svih korisnika Twitter-a, oko 72 odsto ukupnih prihoda kompanije ostvareni su upravo u SAD.

Rastuća popularnost u Aziji mogla bi pomoći vraćanju poverenja investitora u tu kompaniju, koji su zaplašeni sporijim tempom rasta broja korisnika, zbog čega su akcije Twitter-a izgubile gotovo polovinu svoje vrednosti u ovoj godini.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA