ISPOVEST IT MOGULA: Google Plus je velika greška

Na "Code konferenciji" blizu Los Anđelesa, jedan od osnivača Google-a Sergej Brin izjavio je da je bila velika greška što je radio na razvoju nečega što ima bilo kakve veze sa društvom, jer on "uopšte nije društveni tip"

  • 1

Jedan od osnivača Google-a, Sergej Brin, priznao je da on uopšte nije trebao da učestvuje u stvaranju društvene mreže ove kompanije, Google+, jer kako sam kaže, uopšte nije društvena osoba.

- Bila je velika greška da ja radim na nečemu što ima bilo kakve veze sa društvom - izjavio je Sergej na "Code konferenciji" blizu Los Anđelesa.

Opšteprihvaćeno je bilo da je nekadašnji izvršni direktor Google-a, Vik Gundotra, bio glavni za nastanak i razvoj Google+ društvene mreže, i da je na toj poziciji bio sve dok u aprilu nije napustio kompaniju. Ovo je prvi put da je Brin rekao da je učestvovao u razvoju ovog servisa na bilo koji način.

Brin, koji sebe opisuje kao "čudaka" rekao je da je Google+ koristio samo za razmenu fotografija sa porodicom i prijateljima.

Google-ova društvena mreža je mesečnom nivou imala samo jednu petinu mesečnih korisnika Facebook-a, a nedavno je izgubila i čoveka koji ju je vodio.

Dobra vest za Google+ jeste da Brin sada mnogo više vremena provodi radeći u Google X odeljenju, tajnoj laboratoriji kompanije gde se stvaraju nova tehnološka dostignuća. Jedan od tih tehnoloških dostignuća je i samovozeći (self-driving) automobil.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA