Možete li da izdržite 99 dana bez Facebook-a?

U pitanju je eksperiment koji za cilj ima da istraži kako na ljude koji su zavisni od interneta utiče odvajanje od najpopularnije društvene mreže. U istraživanju učestvuje preko 20 hiljada ljudi

  • 10

Povodom kontroverznog istraživanja koje je Facebook nedavno sproveo nad svojim korisnicima, Holanđani su pokrenuli kampanju u kojoj su pozvali da učestvuju svi oni koji misle da mogu da izdrže 99 dana bez ove društvene mreže.

Projekat je nazvan "99 Days of Freedom" (99 dana slobode), a cilj je proučiti kako odvajanje od Facebook-a utiče na korisnike koji su zavisni od ove društvene mreže.

Ukoliko smatrate da ste dovoljno hrabri da učestvujete i izdržite bez Facebook-a, sve što trebate da uradite jeste da posetite zvaničnu stranicu kampanje na ovom linku. Na njoj ćete preuzeti avatara uz pomoć kojeg ćete svojim prijateljima staviti do znanja da najpopularniju društvenu mrežu na svetu napuštate na 99 dana.

U eksperimentu trenutno učestvuje preko 20 hiljada ljudi. Pokretači kampanje će učesnicima redovno slati upitnike koji će im pomoći da otkriju na koji način je ova apstinencija uticala na njih.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Insert your name here:

    15. jul 2014 | 14:30

    Uskoro će mi biti 4 godine bez "fejsa"

  • Tor

    15. jul 2014 | 17:38

    Na pocetku je bio lep sajt, kacis fotke, chatujes... sada je postao jadan.. ljudi kace svaku glupost da bi skupljali lajkove.. pisu statuse tipa, jao kisa... smorio sam se i sl... jadno...

  • ЖAН-KЛOД

    15. jul 2014 | 12:36

    meni tacno 5 meseci, i ne fali mi ni najmanje :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA