Google zaposlio tim hakera koji će nadzirati internet

Projekat pod nazivom "Project Zero" još jedan je pokušaj da internet postane bezbednije mesto. Tim će biti sastavljen od hakera koji će tražiti bugove, viruse i druge pretnje po bezbednost korisnika na internetu

  • 1

Google pokreće novi projekat pod imenom "Project Zero". Naime, internet gigant rešio je da unajmi tim hakera koji će "njuškati" po internetu za potencijalne pretnje, bagove i viruse, kako bi povećali bezbednost korisnika, sprečili napade i stvari kao što je nedavno bio "Heartbleed bug".

- Svi ljudi bi trebalo da internet koriste  bez straha da će ih neki sajber kriminalac napasti, inficirati njihov računar, otkriti poverljive podatke i špijunirati ih. Ovo treba da prestane. Mislimo da postoje stvari koje se mogu uraditi kako bi se ovaj problem rešio - izjavio je Kris Evans, član istraživačkog tima za bezbednost u Google-u.

Kada tim otkrije bug, odmah će obavestiti proizvođača softvera, i popuniće javnu bazu podataka u vezi sa njim. Pored toga što će locirati i prijavljivati razne opasnosti na internet tim "Project Zero" baviće se i analizom.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA