Google prisluškuje mejlove korisnika!

Već duže vreme poznato je da Google skenira apsolutno sav materijal koji prolazi kroz njegove servise, što uključuje i najpopularniji e-mail klijent na svetu, Gmail. Internet div se pravda da to radi isključivo zbog oglašavanja, a mnogi korisnici se pitaju da li je samo to u pitanju

  • 4

Kompanija Google ne odustaje od špijuniranja mejlova korisnika. Ona je ponovo pokušala da odbrani svoju politiku skeniranja pošte, nakon što je policiji u Teksasu dostavila podatke osumnjičenog za pedofiliju. U sklopu akcije uhvaćen je 41-godišnji muškarac, a Google se konsultovao i sa Nacionalnim centrom za nestalu i zloupotrebljenu decu (NCMEC).

- Pokušao je da se sakrije, i sve kompromitujuće stvari držao je u svom folderu e-pošte. Ja ne mogu da vidim tu informaciju, odnosno te fotografije, ali Google može - rekao je detektiv Dejvid Netles.

Već duže vreme poznato je da Google skenira apsolutno sav materijal koji prolazi kroz njegove servise, što uključuje i najpopularniji e-mail klijent na svetu, Gmail. Kompanija godinama tvrdi da se to čini isključivo zbog oglašavanja, kako bi ono postalo prilagođenije korisnicima. Ipak, kompanija je "dočekana na nož" po pitanju privatnosti.

- Ova priča ima srećan završetak, loš čovek je počinio zločin i uhvaćen je. Međutim, uvek će postojati neki koji će to videti kao kršenje privatnosti od strane državnih agencija i korporativnih divova, koji nemaju šta bolje da rade nego da kopaju i traže "prljavštine" u našim porukama - rekao je Džon Hovs, šef operacija "Virus Bulletin-a".

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: news.yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA