ZBOG SKANDALA SA GOLIŠAVIM FOTKAMA: Apple povećava sigurnost

U intervjuu za Wall Street Journal, generalni direktor Apple-a, Tim Kuk, izjavio je da će njihov servis uskoro doživeti neke promene. U pitanju su e-mail i push notifikacije koje će se pojavljivati čim neko pokuša da pristupi vašem profilu

  • 0

Iako je Apple-ov prvobitni odgovor na hakovane profile poznatih bio da nisu krivi, sada je generalni direktor kompanije Tim Kuk izjavio da će iCloud servisu ipak biti povećana sigurnost.

U intervjuu za Wall Street Journal, Kuk je izjavio da će njihov servis uskoro doživeti neke promene, a u pitanju su e-mail i push notifikacije koje će upozoravati korisnike ukoliko neko pokuša da promeni lozinku na njihovom nalogu, pokuša da povrati podatke, ili doda novi uređaj.

Kada se notifikacija pojavi korisnici će moći da odgovore menjanjem lozinke, ili upozoravanjem Apple-a o mogućoj zloupotrebi. Nove funkcije koje će povećati bezbednost pojaviće se u naredne dve nedelje, ali je Kuk bez obzira na to ponovio da su profili poznatih hakovani koristeći "phishing scams" kako bi pogodili informacije za pristup.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: online.wsj.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA