Ove društvene mreže osvajaju svet (FOTO)

Nove društvene mreže "niču kao pečurke", i svakim danom su sve popularnije. Uglavnom je reč o mobilnim aplikacijama, a koje su to pogledajte u nastavku

  • 2

Ukoliko vam je dosta Facebook-a i Twitter-a možda ne bi bilo loše da pređete na neku novu društvenu mrežu koje u poslednje vreme niču kao pečurke.

Svakodnevno se pojavi po neki novi sajt ili aplikacija za četovanje i druženje, a ove koje slede u nastavku prete da ugroze popularnost trenutno najpopularnijih.

SECRET

Ova platforma svojim korisnicima omogućava da dele svoja osećanja i misli potpuno anonimno. Sve tajne dolaze od vaših Facebook prijatelja ili kontakata iz imenika, a korisnik nema pojma ko mu je šta rekao. Aplikacija je dostupna za Android i iOS.

Android verziju možete preuzeti OVDE, a iOS OVDE.

SHOTS

Zavisni ste od pravljenja selfija? Aplikacija Shots je onda kao stvorena za vas. U pitanju je društvena mreža za mobilne telefone uz pomoć koje možete slikati i razmenjivati selfije. Moguće je komentarisati na postavljanje fotografije, ali i poslati privatne poruke.

Aplikacija Shots je dostupna za iOS i Android, a možete je preuzeti OVDE.

SNAPCHAT

Snapchat je popularna mobilna platforma koja omogućava razmenu fotografija i video klipova sa prijateljima. Ono što je karakteristično za ovu društvenu mrežu je to što se može postaviti vremenski limit tokom kojeg je moguće pogledati poslate poruke, nakon čega će se one automatski obrisati.

Dostupna je za Android i iOS, a možete je preuzeti OVDE.

WeChat

WeChat je mobilna aplikacija za razmenu poruka i poziva. Pored toga što možete besplatno razgovarati, takođe možete razmeniti fotografije i video klipove, napraviti grupne četove, ali i pronaći nove ljude u vašoj okolini. Veoma je slična Viberu.

Dostupna je za Android i iOS, ali i druge operativne sisteme. Možete je preuzeti OVDE.

TINDER

U pitanju je aplikacija za upoznavanje, a ona će koristiti vašu fotografiju i osnovne informacije sa Facebook-a za profil. Korisnici gledaju fotografija i klikom na zeleno srce ili crveni krstić biraju potencijalne osobe za izlazak i upoznavanje. Ukoliko osoba koju ste lajkovali odgovori isto tako, možete započeti dopisivanje.

Dostupna je za iOS i Android, a možete je preuzeti OVDE.

VINE

Sedam meseci nakon što je Twitter prisvojio Vine, servis sa razmenu kratkih video klipova postao je veoma popularan. Vine omogućava snimanje i razmenu video snimaka u trajanju od šest sekundi.

Dostupan za Android, iOS i Windows Phone, a možete ga preuezi OVDE.

BUBBLEWS

Ovo je novonastala društvena mreža koja još uvek nema mobilnu aplikaciju. Bubblews korisnicima omogućava kreiranja postova (bubbles-a), praćenje prijatelja, lajkovanje i komentarisanje drugih "bubbles-a". Od ostalih društvenih mreža se razlikuje po tome što plaća korisnike koji privuku oglašivače i nove korisnike.

OVDE pogledajte kako izgleda Bubblews.

 WHISPER

Whisper je još jedna društvena platforma koja korisnicima omogućava da anonimno dele tajne, pitaju za savet ili jednostavno četuju.

Dostupna je za Android i iOS uređaje, a možete je preuzeti OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA