Ako Facebook izgubi ovo suđenje, svi ćemo dobiti po 10.000 dolara!

Ukoliko bi neki korisnik tokom dopisivanja sa prijateljima razmenio linkove ka drugim stranicama, Facebook bi pratio te linkove da bi tražio informacije o korisniku i kasnije bi ih iskoristio u marketinške svrhe. Zbog ovih akcija, kompanija će se naći na sudu

  • 20

Društvena mreža Facebook u potencijalnim je u problemima, jer joj preti ozbiljna tužba za povredu privatnosti korisnika. Ukoliko izgubi spor, kompanija će morati da plati po 10.000 dolara za svako kršenje privatnosti korisnika, za godinu dana unazad, a među svima koji imaju profil (a i vi ste među njima) sada se spekuliše koliko će ko moći da se ovajdi.

Prema optužnici koja je podnesena još u decembru 2013. godine, Facebook je skenirao sadržaj privatnih poruka korisnika za potrebe oglašavanje. Time je prekršio akt o privatnosti u elektronskim komunikacijama i zakone o privatnosti i nelojalnoj konkurenciji savezne države Kalifornije.

FACEBOOK U PROBLEMU: Tinejdžeri masovno napuštaju popularnu društvenu mrežu!

Ukoliko bi neki korisnik tokom dopisivanja sa prijateljima razmenio linkove ka drugim stranicama, Facebook bi pratio te linkove da bi tražio informacije o korisniku, kako bi napravio njegov profil online aktivnosti, stoji u optužnici. Isto tako, ova društvena mreža bi link u privatnoj poruci tretirao kao da je korisnik kliknuo na "like" opciju te stranice, koja je integrisana u ionako već većinu web stranica na internetu.

Internet gigant je pokušao da odbaci te optužbe, tvrdeći da su upadi bili zakoniti, jer nisu ispadali iz standardnog okvira poslovanja Facebook-a. Sudija okružnog suda u Kaliforniji, u sredu je donela odluku da tužba protiv Facebook-a može ići na sud. 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: news.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA