Da li se i vama Facebook izvinio zbog ovoga?

Poslednjih nekoliko dana Facebook su preplavili postovi nove opcije "Year in Review", ali je popularna društvena mreža bila prisiljena da se jednom korisniku izvini zbog onoga što mu je prikazala

  • 4

Ukoliko redovno koristite Facebook, sigurno vam nije promakla nova opcija koja na osnovu vaših fotografija prikazuje kako vam je izgledala 2014. godina.

Poslednjih nekoliko dana "news feed" preplavili su ovi postovi, ali je Facebook bio prisiljen da se izvini jednom korisniku zbog onoga što mu je prikazao. Naime, njemu je "Year in Review" bio vrlo bolno iskustvo, s obzirom da su njemu prikazane fotografije šestogodišnje ćerke koja je preminula.

Iz tog razloga je Erik Mejer na svom blogu kritikovao algoritam koji mu je "nasilno" gurnuo sliku njegove šestogodišnje ćerke koja je početkom godine preminula od raka mozga.

- Svi oni koji su preživeli smrt voljenih, proveli duže vreme u bolnici, prošli kroz razvod ili izgubili posao, možda ne žele da još jednom pogledaju kako je izgledala godina za njima. Videti Rebekino lice sa tekstom "Evo kako je izgledala tvoja godina!", bilo je veoma potresno - napisao je Erik.

Portparol kompanije Facebook, Džonatan Geler, izjavio je u razgovoru za "Washington Post" da mu je vrlo žao što je Mejer morao da prođe kroz ovo bolno iskustvo.

Aplikacija je super za mnoge ljude, ali očigledno smo u ovom slučaju prouzrokovali tugu, a ne radost. Ovo je vredna reakcija - mi možemo bolje od toga. Vrlo sam zahvalan što je Erik našao vremena da u svojoj tuzi da napiše šta ga muči u blogu - izjavio je Geler.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: washingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stef

    29. decembar 2014 | 17:58

    Koja glupost, sta je tu fejsbuk kriv? On drzi tu sliku na fejsu, verovatno ima i u kuci njene slike i sad mu odjednom zasmetao taj snimak sa njenom slikom.

  • $BOGATAS$

    29. decembar 2014 | 20:46

    Ja vise ni ne ulazim na fb rijetko kad tako da nisam primjetio

  • Marko

    29. decembar 2014 | 19:57

    Da da

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA