Evo šta će biti sa vašim Facebook profilom kada umrete!

Facebook je do sada nudio mogućnost zamrzavanja naloga nakon nečije smrti, ali je sada svima omogućio i novu opciju

  • 15

Facebook je sada ponudio korisnicima opciju da odaberu šta će se desiti sa njihovim profilima nakon smrti. Od danas će svi stanovnici Amerike moći da odaberu da li će profil biti ugašen nakon smrti, ili će dati dozvolu nekoj drugoj osobi da ga koristi umesto njih.

Kompanija osobu koja će preuzeti brigu o nečijem profilu naziva "legacy contact", a sami korisnici će moći da odaberu ko će to biti putem sajta ili aplikacije, unutar bezbednosnih podešavanja.

Ukoliko se odlučite da izaberete osobu koja će preuzeti kontrolu nad vašim profilom nakon smrti, znajte da će ona moći da menja vašu profilnu fotografiju, prihvata zahteve za prijateljstvo, ali i raspoređuje objavljene stvari nakon što Facebook primi informaciju da ste preminuli. 

Međutim, ona neće moći da postavlja stvari u vaše ime, niti će moći da vidi vaše privatne poruke. Društvena mreža će takođe ponuditi opciju za preuzimanje fajla koji će sadržati sve fotografije, postove i druge lične informacije o tom profilu.

Facebook je do sada nudio mogućnost zamrzavanja naloga nakon nečije smrti, ali nije postojala opcija da se on automatski ugasi, ili da neko preuzme kontrolu nad njim. Pored Amerike, ova opcija će uskoro postati dostupna i u zemljama širom sveta.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    12. februar 2015 | 17:05

    Pravo da kazem, zabole me sta ce biti i sa mojim telom i sa svim sto je vezano za mene, vise me brine sta ce biti sa mojom dusom...

  • Neyt

    12. februar 2015 | 16:59

    Majko moja dokle ovo ide...

  • Aca

    12. februar 2015 | 18:31

    Bolesno vreme mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA