Ovi snimci su promenili YouTube ZAUVEK! (VIDEO)

YouTube je kroz deset godina postojanja prešao okvire samo zabavnog karaktera, pa se slobodno može reći da je on svojevrsna platforma koja na različite načine povezuje, inspiriše i informiše

  • 0

Jedan od najvažnijih segmenata internet kulture i jedna od najposećenijih internet stranica, poznati YouTube, 14. februara napunio je 10 godina svog postojanja.

Osnovala su ga tri bivša radnika kompanije Paypal u februaru 2005, a već sledeće godine u oktobru Google je objavio da je kupio tu kompaniju za 1,65 milijardi dolara.

Na toj ogromnoj online video platformi svakog minuta se objavi čak 300 sati video materijala svih vrsta, od muzike i zanimljivosti, do vesti, saveta, televizijskih emisija, ličnih iskustava... Skoro da ne postoji reč koja se može ukucati, a da broj rezultata bude nula.

Međutim, kroz deset godina postojanja, taj servis je prešao okvire samo zabavnog karaktera, pa se slobodno može reći da je svojevrsna platforma koja na različite načine povezuje, inspiriše i informiše.

U nastavku pogledajte deset video snimaka koji su obeležili evoluciju ovog gigantskog servisa.

1. "Me at the zoo" je prvi video snimak na YouTube-u, koji je objavljen 23. aprila 2005. godine.

2. "Justin Timberlake ft. Janet Jackson - Rock your body" je video objavljen 2006. godine, a on je navodno osnivačima YouTube-a bio inspiracija za pokretanje online video platforme.

3.  "Noah takes a photo of himself every day for 6 years" je takođe snimak iz 2006. godine. Jedan je od prvih videa ove vrste, a danas je ovaj servis preplavljen sličnim snimcima.

4. "HOW TO: Be A Bad Bitch | Tyler Oakley" video objavljen je 2010. godine. Tajler Oukli je prva prava YouTube zvezda. Video predstavlja pojam "You Tube slave", a njegov autor danas ima više od 6,5 miliona pratilaca na svom kanalu.

5. Sledeći video na listi je "Nyan Cat 10 hours (original)" . U opisu stoji da je ovo "prva i najbolja najduža verzija Nyan Cat videa".

6. "Four Horsemen - Feature Documentary - Official Version" je dokumentari film iz 2013. godine. YouTube je 2010. ukinuo ograničenje na trajanje videa, a Ros Aškroft je iskoristio priliku i objavio kompletnu verziju nezavisnog dokumentarnog filma o svetskoj finansijskoj krizi.

7. "Abdullah-X: Five Considerations for a Muslim on Syria" je video koji naglašava ulogu YouTube-a u izveštavanje i novinarstvu. Postoji veliki broj reportaža i snimaka iz ratom zahvaćenih područja koji su po prvi put objavljeni upravo na YouTube-u.

8. "Comment Update!" je snimak iz 2014. godine. Njegov autor ima 34.5 miliona pratilaca, a sve što radi je igranje i komentarisanje video igrica. Očito je da se to velikom broju ljudi sviđa, s obzirom da on to radi na veoma zabav način. Reč je o čuvenom PewdiePie-u.

On je zaradio milione na Jutjubu! Evo kako!

9. "Abuse on YouTube" (2014.). YouTube ima svoja pravila ponašanja, ali rastuća popularnost donosi i veći broj slučajeva kršenja istih.

10. "The YouTube Interview with President Obama" je nastao ove godine, i na njemu se jasno vidi koliko je YouTube daleko dogurao, samo ako se uporede prva i poslednja stavka na ovoj listi. Intervju su vodile tri umetnice, a prikazan je na službenom kanalu Bele kuće.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA