PAŽNJA: Koliko može biti opasno da šaljete mejlove preko Gmaila?

Korisnici koji elektronsku poštu šalju bez prethodne provere adrese primaoca, mogli bi se naći u neprijatnoj situaciji

  • 0

Ukoliko koristite Gmail, i mejlove šaljete brzo i bez provere adrese, vrlo lako se možete naći u neprijatnoj situaciji. Naime, ukoliko se prilikom slanja elektronske pošte oslanjate na Google-ov predlog primaoca (auto-complete opciju), pre nego što kliknete "send" obavezno proverite adresu na koju šaljete mejl.

Internet gigant je otkrio da postoji greška (bug) u pomenutoj opciji, nakon što je primio određen broj pritužbi da Gmail kucanjem prvog slova ne sugeriše adrese kontakata sa kojima se najčešće razmenjuju mejlovi.

Korisnici koji elektronsku poštu šalju bez prethodne provere adrese primaoca, mogli bi se naći u situaciji da mejl pošalju na pogrešnu adresu.

Veliki broj ljudi se žalio Google-u da je poslao mejlove sa ličnim podacima pogrešnim osobama.

Gmail je putem Twitter-a objavio izvinjenje, i rekao da je problem otkriven i da se radi na njegovom rešavanju. Dok se problem ne reši, jedino što možete da uradite jeste da dva puta proverite unetu mejl adresu, kako bi elektronska pošta stigla tamo gde treba.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA