KORISTITE UTORRENT? Odmah ga izbrišite sa računara. Evo i zbog čega!

Ovaj torent klijent će instalirati program Epic Scale koji drastično može da uspori vaš računar

  • 22

Ukoliko ste u skorije vreme instalirali ili updateovali uTorrent program na vašem računaru, velika je verovatnoća da ste pokupili neželjenog "putnika". Reč je zapravo o softveru Epic Scale koji služi kao "rudar" bitkoina.

Kada se Epic Scale instalira na računar, on će ga koristiti kao deo Bitcoin farme (Litecoin tačnije), kako bi generisao prihod za treću stranu.

Kompanija koja stoji iza uTorrenta kaže da se Epic Scale ne može instalirati bez dozvole vlasnika, ali se veliki broj korisnika žali da nije video nikakvo obaveštenje prilikom instalacije.

Epic Scale će koristiti snagu vašeg procesora za rudarenje bitkoina, što znači da će usporiti kompjuter.

Iz kompanije napominju da se Epic Scale može lako obrisati, ali korisnici tvrde drugačije. Pojedinci tvrde da im se on uopšte ne pojavljuje u "Programs and Features" listi u Windowsu.

Kompanija BitTorrent koja stoji iza uTorrenta kaže da je Epic Scale odličan partner za stvaranje prihoda, pa je ovo glavni razlog što su ovaj softver ubacili u svoj program.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    9. mart 2015 | 11:26

    Nije Utorent vec Mikrotorent to sto zovete U se cita Mikro:)

  • Ala

    9. mart 2015 | 12:08

    Joj lazi , ja utrrent koristim vec 5,6 godina i sada i nikad nikakve probleme nisam imao. Samo propaganda da ne skidamo pirateriju nwgo da dajemo po 5,6 holjada za igru , film itd.....e dobicete al sutra malo

  • Marko

    9. mart 2015 | 15:58

    Koristim uTorrent 3.1.3 već godinama, najbolja mi je ta starija verzija, ne update-am ga uopće, tako da sam miran. A i kad god vidim negdje obavijest da prestanemo koristiti PirateBay, Kickass, uTorrent... samo ignoriram jer jedini koji bi htjeli da to prestanemo koristiti su oni koji žele da kupimo njihove proizvode umjesto da skidamo besplatno. A 400-500 kuna za neku igricu dati, ne hvala. Pozdrav iz Hrvatske :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA