Hakovali najpopularnije internet pretraživače i zaradili pola miliona dolara! (VIDEO)

Hakeri se svake godine okupljaju kako bi na konferenciji "Pwn2Own" pokazali svoje veštine ali i zaradili novac. Pored ovoga, otkrivanje propusta kompanijama koje prave internet pretraživače pomaže da ih dodatno zaštite i unaprede

  • 0

Pwn2Own je hakersko takmičenje koje se održava svake godine. Ovogodišnji "Pwn2Own" održan je ove nedelje, a hakeri su bez muke uspeli da probiju zaštitu svih popularnih internet pretraživača: Internet Explorer, Chrome, Safari i Firefox.

Međutim, nema mesta panici. Hakeri se svake godine okupljaju kako bi na ovoj konferenciji pokazali svoje veštine ali i zaradili novac. Pored ovoga, otkrivanje propusta kompanijama koje kreiraju internet pretraživače pomaže da ih dodatno zaštite i unaprede.

Ove godine, sva pažnja je bila usmerena ka Žunghong Liju (na internetu poznatiji pod nadimkom Lokihardt). On je prvo oborio 64-bitni Internet Explorer pomoću "time-of-check to time-of-use" (TOCTOU) haka, koji mu je omogućio nagradu od 65.000 dolara. Li je potom prešao na Chrome sa nekoliko hakova koji su uključivali "buffer overflow race", cutrenje informacija i SYSTEM pristup, a nagrada je bila najveća i iznosila je 110.000 dolara. U prevodu, Li je tokom dva minuta demonstracije svojih veština zaradio 916 dolara po sekundi.

Na kraju, Li je "sredio" i Apple Safari korišćenjem "use-after-free" (UAF) haka, što mu je donelo nagradu od 50.000 dolara, tako da je njegova ukupna zarada od hakovanja tokom ove nedelje bila 225.000 dolara.

Hakeri i sigurnosni eksperti su tokom dva dana hakovanja na "Pwn2Own 2015" događaju zaradili ukupno 442.500 dolara.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: benchmark.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA