HAKERI U OFANZIVI: "Anonimusi" oborili 500 kineskih sajtova

Onlajn haktivisti su se okomili na azijskog diva sa porukama koje predviđaju pad režima u ovoj zemlji, iako se čini da nijedan sajt centralne vlade nije bio žrtva

  • 0

Hakerski kolektiv "Anonimusi" je usmerio svoju pažnju da stanje ljudskih prava u Kini i borbu za iste, oborivši na stotine kineskih zvaničnih i komercijalnih sajtova.

Haktivisti tvrde da su oborili pet stotina veb sajtova u poslednjih nekoliko dana, ostavljajući poruku i muziku u pozadini.

"Draga kineska Vlado, vi niste neoborivi, danas su vam oboreni sajtovi, sutra će vaš zli režim pasti. Zato nas očekujte, jer mi ne opraštamo, i ne zaboravljamo. Ono što danas radite "Velikom narodu", sutra će se raditi vama. Bez milosti", kaže se u poruci.

Nastavlja se sa obraćanjem kineskom narodu.

"Svi vi patite od tiranije režima koji o vama ne zna ništa. Mi smo sa vama. Sa vama ovde i sada. Ali, takođe i sutra i u danima koji dolaze, koji obećavaju vašu slobodu. Mi nikada nećemo odustati. Ne gubite nadu, revolucija počinje u srcu".

Čini se, međutim, da nijedan sajt centralne vlade nije oboren. "Anonimusi" su takođe pozvali sve Kineze na internetu da se priključe grupi "Anonimusi Kina".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA