GASI SE GOOGLE: Stvari više nikad neće biti iste!

Kompanija Google prestaje da postoji, evo kako i zašto

  • 3

Najpoznatiji pretraživač na planeti i istoimena kompanija Google uskoro prestaju da postoje jer osnivači planiraju reorganizaciju kompanije pod novim imenom.

AKO VAS NEMA NA INTERNETU, NE POSTOJITE: Evo zašto budućnost marketinga leži u online oglašavanju

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ime kompanije koju svi poznajemo kao Google, koja drži istoimeni pretraživač, imejl servis Gmail, operativni sistem Android, videoservis YouTube i sve druge prateće projekte nosiće ime Alphabet.

Osnivači Google-a Lari Pejdž i Sergej Brin najavili su veliku promenu već u ponedeljak, a novi direktor Google-a biće Sundar Piači.

Google pamti početke samo kao internet pretraživač, ali je nedugo zatim počeo da se širi na druge segmente interneta i ekonomije uopšte. Google danas radi na projektima poput razvoja automobila bez potrebe za vozačem, razvoja tehnologije za usporavanje starenja, unapređenja pristupa internetu.

Pejdž i Brin tvrde da su grane kompanije postale isuviše raznolike za jednu firmu. Različite tehnologije zahtevaju različite tipove lidera sektora. Zato će Google postati samo jedan deo kompanije Alphabet koja će nadgledati uskoro nezavisne firme Google, Gmail, YouTube, itd.

( Telegraf.rs/klix.ba )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA