GROM UDARIO U GOOGLE I OBRISAO PODATKE: Da li su i vaši među njima?

Google je preuzeo punu odgovornost za gubitak ovih podataka, a svoje inženjere je zadužio da pronađu načine kako da se izbegne ponavaljanje nemilog događaja

  • 2

U blizini Google-ovog centra za čuvanje podataka u Belgiji udarila je munja i obrisala 0,000001 odsto podataka korisnika širom sveta.

UKUCAJTE OVO U GUGL: Nećete verovati kakav će rezultat biti!

Iako je reč o maloj količini podataka, problem je u tome što ih korisnici, a ni Google više nikada neće videti, jer ne postoji mogućnost za njihovo vraćanje.

Incident se dogodio između 13. i 17 avgusta, a lokalna elektromreža pogođena je gromom četiri puta za redom, što je izazvalo kratkotrajan gubitak struje u sistemima za čuvanje podataka u zoni koju u Google-u nazivaju "Europe-west1-b".

Sistemi zaštite brzo su reagovali, ali nisu uspeli da spreče gubitak dela čuvanih podataka na sistemima koji su osetljivi na pad napona.

Google je preuzeo punu odgovornost za gubitak ovih podataka, a svoje inženjere je zadužio da pronađu načine kako da se izbegne ponavaljanje nemilog događaja.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA