Ovo je čovek koji stoji iza najvećeg piratskog sajta za gledanje filmova! (FOTO)

Reč je o programu Popcorn Time koji korisnicima omogućava da ilegalno gledaju filmove na interneta potpuno besplatno

  • 1

Federiko Abad (29) iz Argentine je otkrio da je zapravo on tvorac popularnog programa Popcorn Time, koji omogućava ilegalno gledanje filmova na internetu.

PIRATE BAY SE DIGAO IZ PEPELA: Ponovo aktiviran najpopularniji piratski sajt!

Ovaj momak je svoj identitet otkrio u intervjuu za norveške novine "Dagens Næringsliv".

Abad je istakao da je na ideju za kreiranje ovog programa došao zbog loših internet brzina u Argentini, kao i zbog toga što većina filmova u bioskope u udaljenim delovima ove zemlje dođe nekoliko meseci posle njihove premijere.

Federiko je pronašao ljude koji su mu pomogli u kreiranju Popcorna putem Twittera i Facebooka, a oni su radili veoma naporno kako bi ga napravili. Abad je čak istakao da ga je i devojka ostavila zbog toga što je bio previše posvećen kreiranju ovog softvera.

Printskrin: Popcorn Time Printskrin: Popcorn Time

Popcorn Time omogućava korisnicima da ilegalno gledaju filmove na internetu potpuno besplatno. Međutim, sajt je Abad zatvorio 2014. godine zbog toga što je kršio zakon, ali su se ubrzo pojavile njegove alternative koje koriste isti softver. Postoji čak i Popcorn Time aplikacija.

Abad je istakao da je rešio da prekine sa radom na sajtu nakon što je advokat koji je radio za čuvenu filmsku kompaniju Warner Brothers pogledao LinkedIn profile svih koji su radili na Popcornu.

- Nismo imali predstavu kako, ali uspeli su da nas pronađu. Svi smo bili uplašeni, jer niko od nas više nije bio anomiman. Znali su gde radimo i gde živimo - dodao je osnivač Popcorna.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA