JEDNOSTAVNOST I HUMOR: Ovako treba da izgledaju pravila korišćenja na Internetu (VIDEO)

Da li ste IKADA pročitali uslove korišćenja na sajtovima i aplikacijama koje prihvatate po automatizmu? Možemo da se opkladimo da niste. Međutim, kada bi bili napisani jednostavnim jezikom...

  • 0

500px je sajt za deljenje i prodaju fotografija i, kao i svaki drugi sajt, ima potrebu za uslovima korišćenja (Terms of Use). Ovi uslovi, uprkos tome što su upućeni normalnim ljudskim bićima, napisani su u neshvatljivom pravničkom žargonu, koji ih efektno čini bezvrednim. Jer, ko to još čita?

Zbog toga je 500px odlučio da učini uslugu svojim korisnima i preveo je na "srpski" svoje uslove:

"U suštini, koristeći 500px prihvatate sve dolenavedene uslove", kaže se ovde:

"U suštini: Ne možete koristiti naš sajt za izbacivanje pornografskog sadržaja, za maltretiranje ljudi, za spamovanje, za negativno glasanje na sve fotografije, i ostale lude stvari. Budite razumni i odgovorni, ne radite ništa glupo i sve će biti u redu", objašnjava se dalje:

Ovo "u suštini" ne pokriva sve, ali pokriva dovoljno, te ako kompanija bude bila prinuđena na to da suspenduje nekog korisnika ili obriše neki materijal, pogođena strana ne može da kaže da "nije razumela uslove korišćenja".

Tamblr radi isto to, i jednako je korisno:

Bilo bi sjajno kada bi ovo postalo pravilo. Dok ne postane, uvek će postojati opasnost da se desi ovo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA