ČUVAJTE SE LAŽNOG "DISLAJKA": Evo šta su prevaranti smislili!

Jedna od takvih prevara nudi korisnicima da "dobiju najavljenu dislike opciju na svojim profilima", dodajući da je "dislike opcija koju mogu dobiti samo pozvani korisnici"

  • 0

Od kad je najavljeno uvođenje dugo očekivane "dislajk" opcije na Fejsbuku, prevaranti koriste lažnu aplikaciju kako bi se domogli novca neupućenih korisnika.

SPREMITE SE, STIŽE "DISLIKE"? Zakerberg razmišlja o uvođenju nove opcije na Fejsbuku (VIDEO)

Iz različitih izvora saznaje se da se na Facebook-u pojavio veći broj reklama koje korisnicima nude da među prvima dobiju "dislike" opciju, iako je Mark Cukerberg prethodno najavio da ona zapravo uopšte neće biti uvedena.

Neupućeni korisnici u velikom broju ipak nasedaju na objavljene oglase. Jedna od takvih prevara nudi korisnicima da "dobiju najavljenu dislike opciju na svojim profilima", dodajući da je "dislike opcija koju mogu dobiti samo pozvani korisnici".

Prevara radi tako što, nakon što kliknu, korisnike Facebook-a sporni link vodi na drugu stranicu i automatski deli link sa njihovim prijateljima.

Neke od lažnih aplikacija vode korisnike na skupe mobilne pretplate ili pak traže poverljive podatke, a druge kompjutere korisnika mogu zaraziti virusom, upozoravaju informatičari.

Facebook se o pojavi ovakve vrste prevara dosad nije izjašnjavao.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA