KRAJ PRIVATNOSTI NA INTERNETU: Novi zakon dozvoliće da naši lični podaci završe u rukama američkih agencija!

CISA će ozakoniti opšte raširenu praksu da korporacije, koje na internetu uzimaju naše privatne podatke i znaju našu istoriju pretraživanja, dele te podatke sa vladinim agencijama

  • 1

Američki Senat je velikom većinom glasao za kontroverzni predlog zakona o sajber sigurnosti (CISA) koji će dozvoliti vlastima da bez ikakve provere prikupljaju lične podatke o korisnicima interneta.

Evo kako da se ZAŠTITITE od Facebookove nove opcije koja otkriva SVE O VAMA!

Senatori su glasali sa 74 glasa za i 21 protiv. Predlog sada ide na glasanje u Kongres, gde se očekuje da će proći bez puno protivljenja.

CISA će ozakoniti opšte raširenu praksu da korporacije, koje na internetu uzimaju naše privatne podatke i znaju našu istoriju pretraživanja, dele te podatke sa vladinim agencijama. U tu svrhu će CISA stvoriti program unutar Ministarstva unutrašnjih poslova preko kojeg će korporacije deliti podatke sa vladinim agencijama.

U zamenu za učestvovanje, te korporacije će biti izuzete od Zakona o slobodi informacija i provere da li su ovlašćeni da dele određene podatke.

Protiv ovog predloga svoj glas digli su profesori prava sa uglednih univerziteta širom SAD-a i poslali su otvoreno pismo Senatu u kojem tvrde da će ovaj predlog potpuno poništiti Zakon o slobodi informacija. Protiv CISA-e su ustali i tehnološki gigant Apple, kao i poznati američki uzbunjivač Edvard Snouden. Microsoft, Google i neki drugi giganti tehnološke industrije nisu se izjasnili.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    28. oktobar 2015 | 13:08

    Nikad i nije bilo privatnosti na internetu,ako neko misli da jeste grdno se za......bo!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA