NAPRAVLJEN NOVI WI-FI: Evo kakav je i čemu će služiti

Nova vrsta Wi-Fi tehnologije nazvana je HaLow

  • 3
Ruter, internet, Wifi, Vajrles Foto: Profimedia

Svakim danom se pojavljuje sve više malih uređaja koji će našu kuću učiniti pametnijom, a kompanije uporno odbijaju da za njihovo povezivanje sa drugim aparatima koriste Wi-Fi jer on zahteva dosta energije, što je problem za gedžete koji moraju da budu mali, jeftini i da na jednom punjenju rade i do nekoliko meseci. Upravo to je dovelo do nastanka Wi-Fi HaLow tehnologije koja će biti ekstenzija predstojećeg 802.11ah standarda.

Instalirajte ovu aplikaciju i videćete kako Wi-Fi zaista izgleda!

Wi-Fi HaLow će služiti za povezivanje "low-power" uređaja, a njegov signal će moći da putuje dalje, a čak će i lakše prolaziti kroz zidove, što je i te kako dobro rešenje za Internet of Things (IoT).

Očekuje se da će upotreba nove vrste Wi-Fi-ja početi posle 2018. godine, jer će tada Wi-Fi Alijansa početi da sertifikuje proizvode za HaLow.

Wi-Fi HaLow je zapravo odgovor na Bluetooth-ovu Low Energy tehnologiju. HaLow će moći da se ugradi u fitnes trakere, kućne senzore, sigurnosne kamere i sve druge kućne gedžete.

Foto: Flickr/mark.seymour Foto: Flickr/mark.seymour

Ukoliko HaLow ispuni očekivanja, Wi-Fi Alijansa ističe da će to biti zaista veliki napredak jer će uređaji moći da urade sve što sada Bluetooth radi, ali na većoj udaljenosti i biće povezani direktno na internet.

Wi-Fi HaLow će funkcionisati na frekvenciji od 900 MHz, što omogućava bolje prodiranje u odnosu na klasičan Wi-Fi koji radi na 2.4GHz odnosno 5 GHz.

Takođe je bitno napomenuti da nova vrsta Wi-Fi-ja nije za klasično pretraživanje interneta, već za često transferovanje malih podataka.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA