U UTORAK SE GASI PODRŠKA ZA INTERNET EXPLORER 8, 9 i 10: Ako koristite ove pretraživače, morate BRZO DA REAGUJETE!

Korisnici više neće dobijati sigurnosnu nadogradnju ili tehničku podršku, što će ih učiniti mnogo ranjivijim, kad je reč o hakerskim napadima

  • 2

Majkrosoft će ukinuti podršku za Internet Explorer 8, 9 i 10 sledeće nedelje, tačnije 12. januara, objavljujući istovremeno poslednji patch koji će preporučiti korisnicima da se "prešaltaju" na neki od novijih pretraživača ove kompanije. 

 

Ovo znači da starije verzije ovog pretraživača više neće dobijati sigurnosnu nadogradnju ili tehničku podršku, što će sve korisnike učiniti mnogo ranjivijim za napade. Nedavno najavljeni patch će rešiti, poslednji put, nekoliko bagova, i preporučiti svima da se prebace na IE 11 ili Microsoft Edge, naslednika Explorera, napravljenog za Windows 10.

 

Ovaj potez su već dugo najavljivali iz Majkrosofta, a smatra se da na svetu ima nekoliko stotina miliona korisnika sad već zastarelih verzija Explorera. U kompaniji znaju da će svi oni biti u velikom riziku, kad prestane tehnička podrška, pa se nadaju da će svi preći na novije browsere.

 

(Telegraf.rs/Izvor: TheVerge)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksa

    6. januar 2016 | 21:08

    Tako su ugasili i podrsku za XP, a meni i dalje s vremena na vreme stigne neki apdejt?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA