HAKOVAN TVITER: Otkrijte da li ste među 55 hiljada razbijenih naloga

Hakeri su razbili sigurnosne mere druge najveće društvene mreže na svetu i sve sakupljene podatke objavili na Pejstbinu

  • 0

Grupa anonimnih hakera danas je razbila bezbednosne mere Tvitera i došli su u posed logova i lozinki od preko 55 hiljada korisnika druge najveće društvene mreže na svetu.

Među hakovanim nalozima ima i poznatih ličnosti.

- Svesni smo ovog haka i preuzimamo neophodne mere kako bismo sačuvali naloge koji su razbijeni - rekao je insajder iz Tvitera.

S obzirom da je u pitanju ogroman broj naloga, hakeri - koji su želeli da podele korisnička imena i njihove šifre - nisu mogli u jedan fajl na Pejstbinu da stave celu arhivu: trebalo je im je čak pet stranica.

Ovo se može shvatiti kao upozorenje milionima drugih korisnika Tvitera da njihovi nalozi mogu hakovani u svakom trenutku.

Neverovatno je da Tviter ne radi ništa na bezbednosti naloga svojih korisnika, bez obzira na veliki broj hakovanja u prošlosti - mnogih usmerenih na naloge selebritija. Jedno od rešenja bi moglo da bude dodavanje provere jačine šifre pri njenom stvaranju, kao i uputstvo korisnicima kako da se napravi što jača.

Ako želite da proverite da li ste među hakovanim nalozima na Tviteru, možete to uraditi putem linkova priloženih ispod - CTRL+F i ukucajte svoju mejl identifikaciju:

1 2 3 4 5

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA