PAZITE ŠTA RADITE: Lajkovanjem svega i svačega na Facebooku pomažete HAKERIMA

Na ovaj način vam hakeri mogu zaraziti računar virusom, ali vam isto tako mogu ukrasti i lične podatke

  • 0

Najnovije istraživanje je pokazalo da nasumično lajkovanje svega što se pojavi na Facebooku pomaže hakerima da šire viruse, prikupljaju informacije o korisnicima i varaju ljude.

AKO ŠERUJETE OVE LINKOVE NA FACEBOOKU, hakovaće vam profil!

Naime, hakeri mogu da objave određeni post na Facebooku koji neće sadržati ništa maliciozno, ali će veliki broj lajkova i šerova doprineti tome da se taj isti post češće pojavljuje u vrhu News Feed-ova korisnika.

Jednom kada takav post privuče veliko interesovanje, prevaranti ga mogu editovati i u njega ubaciti maliciozni sadržaj, poput virusa, lažnih sajtova, a mogu i promovisati određene proizvode kako bi naterali ljude da ih kupe, a potom ukrali podatke sa njihove kreditne kartice.

Isto važi i za stranice. U početku neka stranica može delovati pristojno jer objavljuje normalne sadržaje, ali kada privuče veliki broj lajkova i interesovanje korisnika, admini istog "page-a" mogu početi sa objavljivanjem sadržaja koji sadrži viruse i slične stvari.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA