IMATE SLAB WI-FI U KUĆI? Evo kako da dobijete najbolji signal

Pre svega, bitno je napomenuti da se signal koji emituje Wi-Fi ruter širi u svim pravcima, pa je njegovo mesto u stanu najbitnije za brz i dobar internet

  • 5

Veliki broj ljudi zanemaruje gde u kući drži Wi-Fi ruter, a upravo je to mogući razlog lošeg signala koji ne dopire dalje od sobe u kojoj se nalazi. Međutim, postoji način da se poveća signal koji emituje ruter, kako bi bežični internet bio dostupan u čitavom domu.

POBOLJŠAJTE SVOJ WI-FI: 6 lakih i brzih trikova će vam u tome pomoći!

Pre svega, bitno je napomenuti da se signal koji emituje Wi-Fi ruter širi u svim pravcima, što znači da bi idealno mesto za njegovo postavljanje bilo u centru stana ili kuće. Sa druge strane, ukoliko se on postavi u neki ugao kuće, velika je verovatnoća da će deo signala pokrivati stan vašeg komšije, baštu ili ulicu.

Ukoliko niste u mogućnosti da postavite ruter u centar vašeg doma zbog toga što se priključak nalazi u nekom drugom delu kuće, možete kupiti nekoliko metara Ethernet kabla kako biste mogli da ruter postavite gde god želite.

Takođe, postavljanje Wi-Fi rutera između poda i plafona će pojačati signal.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju su zidovi. Svaka čvrsta struktura će umanjiti jačinu Wi-Fi signala. Zbog toga postavite ruter na što otvorenijoj lokaciji, koliko god je to moguće u vašem domu.

Na jačinu signala utiču i drugi elektronski uređaji, pa ne bi bilo loše da ruter bude što dalje od televizora, mikrotalasnih i svih uređaja koji emituju neki vid zračenja.

Takođe, ukoliko vaš Wi-Fi ruter ima antene, probajte da ih pomerate kako biste utvrdili da li je signal jači ili slabiji u delovima kuće u kojima vam je bežični internet najpotrebniji, a za merenje možete koristiti različite aplikacije, među kojima je najpopularnija Speedtest.net koju možete preuzeti OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: sciencealert.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hobit

    8. mart 2016 | 15:51

    Wifi ruter ima 11 korisnih kanala koji se mogu menjati po zelji. Poenta je da se koristi najmanje zastupljen kanal, 1 6 ili 11. Koga zanima nek progugla.

  • Djuzla

    7. mart 2016 | 12:35

    Brze do kancera.

  • Anonymous

    8. mart 2016 | 21:01

    Kupis dobar ruter i nemas problema :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA