SPREMITE SE: Fejsbuk će se plaćati!

Vlasnik Fejsbuka Mark Cukerberg setio se zanimljive ideje koja se sigurno neće svima svideti

  • 13

Ako želite da se vaša objava ili fotografija pojavi što većem broju vaših prijatelja moraćete da platite Fejsbuku i do dva dolara!

Broj korisnika ove društvene mreže sve je bliži milijardi i brojni korisnici trenutno imaju više stotina, a neki i hiljada prijatelja i na ovoj društvenoj mreži prate brojne brendove, tako da su stranice s 'novostima' često zatrpane brojnim informacijama, fotografijama i statusima koje je zaista teško pratiti.

Kako bi 'rešio' ovaj problem, vlasnik Fejsbuka Mark Cukerberg setio se zanimljive ideje koja se sigurno neće svima svideti, a to je da korisnicima mogao ponudi opciju da, ako žele da njihov post na Fejsu bude izdvojen i da se prikaže što većem broju njihovih prijatelja, moraće da plate određeni iznos.

Trenutno se testiraju različite cene korišćenja ove opcije - za izdvajanje objave ili fotografije, potrebno je platiti između 0,40 centi i dva dolara.

Problem može nastati ako otvorite Fejsbuk i većina objava koje vidite na stranici bude izdvojena.

Tako bi moglo doći do situacije da celi Fejsbuk postane neka vrsta oglasne ploče za kompanije i druge stranice, kao i za one korisnike koji će platiti kako bi bili popularni na ovoj društvenoj mreži, odnosno kako bi što veći broj ljudi video njihove objave i fotografije, zbog čega bi deo korisnika mogao da ugasi svoje profile.

(Telegraf.rs / izvor: Dnevnik.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje Simic Simke

    12. maj 2012 | 21:11

    Naravno,samo napred...Ja cu prvi obrisati facebook profil !!

  • facebook

    12. maj 2012 | 22:14

    Kad covek dodje na vrh brda gde god da krene ide nizbrdo. Mislim da je Fb na vrhuncu, ovakvim postupcima ide krupnim koracima prema dole. Vec me nerviraju njihove reklame a sad jos ovo.

  • neki

    12. maj 2012 | 21:22

    Malo mu sto uzima tolike milione i hoce jos mamu mu je*em

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA