Izbrisaćete Chrome i Mozillu kada vidite šta ovaj pretraživač nudi (VIDEO)

Opera se na razvoj i integraciju ove funkcije odlučila jer su primetili da je u poslednje vreme veliki fokus pao na mobilne inovacije, iako su desktop pretraživači i dalje bitni

  • 10

Opera je zvanično postala jedan od najbitnijih internet pretraživača jer je svim svojim korisnicima ponudila neograničeno i besplatno VPN rešenje.

OBJAVLJEN NOVI UPDATE ZA GOOGLE CHROME: Instalirajte ga i evo šta ćete sve dobiti!

Developer verzija ovog pretraživaća sada pruža mogućnost korišćenja VPN-a bez potrebe za instaliranjem dodataka.

- Više ne morate da preuzimate VPN dodatke ili da plaćate VPN pretplatu za pristup blokiranim stranicama ili za zaštitu podataka na javnim mrežama - istakao je Kristijan Kolondra na Opera Blogu.

Opera se na razvoj i integraciju ove funkcije odlučila jer su primetili da je u poslednje vreme veliki fokus pao na mobilne inovacije, iako su desktop pretraživači i dalje bitni. Jedna od potrebnih inovacija je i manje oslanjanje na upitne i ograničene dodatke za VPN.

Četvrtina svetske internet populacije je isprobala ili već koristi VPN usluge. Među osnovnim razlozima za to je potreba za pristupom boljem sadržaju za zabavu, održavanju privatnosti i anonimnosti, ali i pristup mrežama koje su zabranjene u nekim zemljama. Gotovo trećina ljudi između 16 i 34 godine starosti je probala da koristi VPN.

Printskrin: Youtube/Opera Printskrin: Youtube/Opera

Za aktivaciju Operinog VPN rešenja, Mac korisnici treba samo da kliknu na glavni meni pretraživača, odaberu "Preferences" i aktiviraju VPN.

Windows i Linux korisnici sa druge strane treba da posete "Privacy and Security" segment u podešavanjima gde postoji opciju za uključivanje VPN-a.

Nakon uključivanja, na glavnoj alatnoj traci pretraživača pojaviće se dugme kroz koje korisnici mogu da biraju lokaciju, provere koliko je IP siguran i vide ostale statističke podatke.

U ovom trenutku, broj zemalja je ograničen i dostupan samo u Opera developer izdanju za Windows, Mac i Linux, ali se očekuje brzo proširenje lokacija za VPN, kao i gotovo izdanje pretraživača sa svim potrebnim opcijama za brzo i ugodno surfovanje.

Više detalja je moguće pronaći OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DevOps

    23. april 2016 | 01:55

    Google Chrome je zakon! Nema boljeg pretraživača, posebno ne za developere. A što se tiče besplatnog VPN-a, ništa na ovom svetu nije "besplatno". Zapitajte se šta će sve ostati u .log fajlovima. :)

  • Endokin

    22. april 2016 | 17:44

    Koristim i Operu i Chrome i Firefox.

  • Kell

    22. april 2016 | 13:24

    Ne vidim trenutno niti jednu firmu koja će da napravi pretraživač na koji ću da se prebacim sa Chrome, niti naravno trenutno gotov proizvod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA