Kako je snimana bitka u Game of Thrones od koje smo se naježili? HBO izbacio klip u kojem objašnjava (VIDEO)

Verovali ili ne, ali ova scena nije kompjuterska montaža, iako to zvuči neverovatno

  • 2

Istok Pavlović, poznati srpski bloger, je na svojoj Facebook stranici otkrio trik kako da postovi koje objavljujemo na ovoj društvenoj mreži postanu popularni, odnosno viralni, a u svom primeru je koristio jednu scenu iz poslednje epizode serije "Igra prestola". Mi smo odlučili da ovaj trik isprobamo, pa smo shodno tome odabrali pomenuti naslov i "feature" fotografiju, iako je poenta teksta kako da vaši postovi na Facebooku postanu viralni.

JOŠ 12 DUGIH DANA! Novi trejler za "Igru prestola" i 1.000 novih PITANJA!

- Bilo da je u pitanju neka kampanja ili jedan tekst na sajtu, od životne važnosti je da definišemo koja će slika i tekst biti prikazani kada se ta web stranica šeruje na Fejsu. Od ovoga zavisi da li će sve to oko čega smo se trudili imati 10 poseta ili 10.000 poseta. Uzmite neku emotivnu fotku, nešto što će ljudima da uzburka krv kad vide. U ovom slučaju kadar iz serije koji je svima ostao duboko urezan u srcu. Stavio sam i diskretni transparentni tekst preko fotke, koji nije SKANDALOZNO i slične gluposti, već je nešto što će ljude da zainteresuje još više. Dalje, naslov i opis. Postoji čitava teorija o pisanju naslova, ali najsigurnija varijanta je da napišete veoma jasno o čemu se radi, i da koristite “inverznu piramidu”, a to znači da u prvih pet reči naslova mora da se nađe nešto što će ljudima da privuče pažnju - napisao je Istok Pavlović.

- Dalje, s obzirom da sam u naslov stavio konkretno i "down-to-earth" o čemu se radi, sada mogu da iskoristim description da tu ubacimo neku emociju, neki interesantan isečak, neku foru iz teksta. U ovom slučaju uzeo sam rečenicu od Džona Snoua koja zvuči jako interesantno i tera ljude da klikne da vidu šta je bilo dalje. Dakle: ovde imamo naslov koji je jasan i strejt, i opis koji je “catch”. Možete da probate i obratno, catch u naslov, a opis da bude jednostavan i jasan. Obe ove kombinacije su uvek bolje nego da stavljate u oba jasno (previše dosadno), ili u oba neki catch (previše nerazumljivo) - objasnio je Istok u svom postu na Facebooku, zaključivši da ako smo potrošili silno vreme na osmišljavanje nečega, a nismo uradili pomenute stvari, sav trud biće uzalud.

Naravno, ipak smo u nastavku ovog teksta postavili video-snimak kako je zaista snimana pomenuta scena. Uživajte!

Pogledajte video:

(Telegrafr.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA