• 13

MRAČNO PREDVIĐANJE ZA 2017: Internet će se ISKLJUČITI na 24 sata, nastaće haos u svetu

- Svedočili smo masovnom DDoS napadu na DynDNS mrežu pre samo nekoliko meseci. Taj je napad skinuo stranice kao što su Twitter i Spotify na nekoliko sati. A sličan je DDoS pogodio Brajan Krebsa nešto ranije. Sve su to bili samo testovi. Ako možete dokazati da ste u stanju da srušite velike stranice i dobar deo američkog interneta na par sati, i 24-satna blokada deluje lako izvodljiva - rekao je Džejms Karder

  • 13

Američka kompanija LogRythm, tačnije njen potpredsednik Džejms Karder, predviđa da će se u 2017. godini kompletan internet isključiti na 24 sata. Džejms kaže da neće biti u pitanju samo tehnički problem.

Uskoro više nećete moći da koristite Mozzila-u Firefox ako imate ovaj Windows!

- Sledeće godine ćemo videti veliki udarac, negde, u neko doba. A ako se internet sruši, finansijska tržišta će propasti - rekao je Karder.

Sigurnosni stručnjak je izjavio za "Business Insider" kako su se ove godine pojavili svi znaci, jer kriminalci “testiraju projektile tako da ih ispaljuju u more".

- Svedočili smo masovnom DDoS napadu na DynDNS mrežu pre samo nekoliko meseci. Taj je napad skinuo stranice kao što su Twitter i Spotify na nekoliko sati. A sličan je DDoS pogodio Brajan Krebsa nešto ranije. Sve su to bili samo testovi. Ako možete dokazati da ste u stanju da srušite velike stranice i dobar deo američkog interneta na par sati, i 24-satna blokada deluje lako izvodljiva - rekao je Džejms.

Karder je još predvideo da će se problem "lažnih vesti" još samo pogoršati, te da će hakeri ciljati glavne medijske portale, poput CNN-a ili Fox Newsa.

Foto-ilustracija: Profimedia/Tomáš Krist - ČIF

Foto-ilustracija: Profimedia/Tomáš Krist - ČIF

- Moć uticaja polako se pomiče od glavnih portala s vestima, a ne mislim da oni mogu da dopuste da se to dogodi. Odgovoriće na pretnju lažnih vesti tako što će pokušati da uvedu neku vrstu kontrole medija koja će verovatno biti i preterana - kaže Carder, navodeći kao primer Facebookove postizborne promene.

- Napadaći će koristiti unapred autorizovane tokene kako bi širili zloćudne programe. S obzirom da je toliko puno Apple uređaja međusobno povezano, takav bi malware mogao da se brzo i lako širi- dodaje drugi LogRythov stručnjak, Sajmon Houv.

(Telegraf.rs)

 

Komentari

  • Vuksna

    Опет

  • Sanja

    Neka ugase šta ce nam fb. Viber. Itd. Druge mreže ovaj internet mam rasturaju brakove.

  • Sta cu jadna?

    Ako nestane instagram i fejsbuk,ja cu verovatno izvrsiti samoubisto ahahhahha

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima