MRAČNO PREDVIĐANJE ZA 2017: Internet će se ISKLJUČITI na 24 sata, nastaće haos u svetu

- Svedočili smo masovnom DDoS napadu na DynDNS mrežu pre samo nekoliko meseci. Taj je napad skinuo stranice kao što su Twitter i Spotify na nekoliko sati. A sličan je DDoS pogodio Brajan Krebsa nešto ranije. Sve su to bili samo testovi. Ako možete dokazati da ste u stanju da srušite velike stranice i dobar deo američkog interneta na par sati, i 24-satna blokada deluje lako izvodljiva - rekao je Džejms Karder

  • 13

Američka kompanija LogRythm, tačnije njen potpredsednik Džejms Karder, predviđa da će se u 2017. godini kompletan internet isključiti na 24 sata. Džejms kaže da neće biti u pitanju samo tehnički problem.

Uskoro više nećete moći da koristite Mozzila-u Firefox ako imate ovaj Windows!

- Sledeće godine ćemo videti veliki udarac, negde, u neko doba. A ako se internet sruši, finansijska tržišta će propasti - rekao je Karder.

Sigurnosni stručnjak je izjavio za "Business Insider" kako su se ove godine pojavili svi znaci, jer kriminalci “testiraju projektile tako da ih ispaljuju u more".

- Svedočili smo masovnom DDoS napadu na DynDNS mrežu pre samo nekoliko meseci. Taj je napad skinuo stranice kao što su Twitter i Spotify na nekoliko sati. A sličan je DDoS pogodio Brajan Krebsa nešto ranije. Sve su to bili samo testovi. Ako možete dokazati da ste u stanju da srušite velike stranice i dobar deo američkog interneta na par sati, i 24-satna blokada deluje lako izvodljiva - rekao je Džejms.

Karder je još predvideo da će se problem "lažnih vesti" još samo pogoršati, te da će hakeri ciljati glavne medijske portale, poput CNN-a ili Fox Newsa.

Foto-ilustracija: Profimedia/Tomáš Krist - ČIF Foto-ilustracija: Profimedia/Tomáš Krist - ČIF

- Moć uticaja polako se pomiče od glavnih portala s vestima, a ne mislim da oni mogu da dopuste da se to dogodi. Odgovoriće na pretnju lažnih vesti tako što će pokušati da uvedu neku vrstu kontrole medija koja će verovatno biti i preterana - kaže Carder, navodeći kao primer Facebookove postizborne promene.

- Napadaći će koristiti unapred autorizovane tokene kako bi širili zloćudne programe. S obzirom da je toliko puno Apple uređaja međusobno povezano, takav bi malware mogao da se brzo i lako širi- dodaje drugi LogRythov stručnjak, Sajmon Houv.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piksi

    29. decembar 2016 | 12:50

    Ljudi su živjeli i prije bez interneta, pa mogu opet...

  • Mare

    29. decembar 2016 | 22:03

    Sustina Interneta je da se ne moze iskljuciti, jer to nije neka centralizovana mreza...gluposti

  • Iju

    29. decembar 2016 | 16:14

    Au,lebac ti pa bas nam se crno pise,sve nam je potaman samo ce internet da nam fali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA