Ovaj sajt će otkriti vaše NAJMRAČNIJE TAJNE, svi će znati šta radite na internetu

Sajt IKWYD je u početku bio dostupan samo na ruskom jeziku, što ukazuje na to da su njegovi tvorci iz tog govornog područja

  • 2

Tvorci sajta "I Know What You Download " (IKWYD) tvrde da njihov izum može da prati šta svako od nas skida sa torent sajtova, a za to je potrebno znati samo IP adresu.

NOVI ZAKON U SRBIJI: Skidate torente? Pazite šta radite s njima jer možete da završite u zatvoru!

Svaka internet konekcija ima svoju IP adresu koja otkriva koja konekcija je u pitanju, vlasnika, ali i tačnu lokaciju na kojoj se koristi. Jednostavnije rečeno, IP adresa je "otisak prsta" svake internet konekcije, piše "Independent".

Većina korisnika interneta ne koristi VPN servere i druge načine zaštite koji prikrivaju IP adresu, pa je ona vidljiva svakome ko to želi.

Sajt IKWYD uzima korisnikovu IP adresu i koristi je za pretraživanje istorije svega što ste radili na torent sajtovima, kao i šta ste preuzimali sa njih.

Preuzimanje fajlova sa torent sajtova znači da se istovremeno povezujete sa ljudima širom sveta i sa njima razmenjujete podatke, pa su mnoge IP adrese su uključene u ovaj proces.

Ovaj krajnje jednostavan sajt pokazuje koliko lako svako može da vidi šta radite na internetu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Flickr/ OURAWESOMEPLANET: PHILS #1 FOOD AND TRAVEL BLOG Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Flickr/ OURAWESOMEPLANET: PHILS #1 FOOD AND TRAVEL BLOG

Takođe, IKWYD omogućava kreiranje naizgled običnog linka koji, kada se klikne, aktivira "tragača" koji će anonimno pratiti šta osoba koja ga je otvorila skida sa torent sajtova.

Pomenuti sajt u početku je bio dostupan samo na ruskom jeziku, što ukazuje na to da su njegovi tvorci iz tog govornog područja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    4. januar 2017 | 17:15

    Meni kad udju u komp mogu da hakuju samo ovo

  • GG

    4. januar 2017 | 22:13

    Ovo prepustam nekom ko se razume najbolje onom što mi je hakovo tel i komp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA