Pazite kako lajkujete stvari na Facebooku: Konačno otkriveno šta se dešava kada umesto lajka koristite neke od novih opcija

Zagovornici privatnosti zabrinuti su da bi Facebook ove podatke mogao da prikuplja i iskoristi u nekom trenutku

  • 0

Facebook je godinu dana nakon predstavljanja reakcija, novih opcija za lajkovanje postova, otkrio kako one utiču na vaš "News Feed".

FEJSBUK HAKOVAN: Korisnici širom sveta ne mogu da pristupe svojim nalozima!

Naime, Facebook više uvažava reakcije "love" (ljubav), "haha" (smešno), "wow" (iznenađenje), "sad" (tuga) i "angry" (bes) nego običan lajk kada određuje koje vesti i postovi će vam se prikazati na "News Feed-u".

- Tokom protekle godine otkrili smo da ljudi koji nekom reakcijom odreaguju na određeni post, žele da isti taj tip postova vide u budućnosti. Zbog toga smo News Feed unapredili da više uvaža reakcije nego obične lajkove, kako bi korisnici videli što relevantnije informacije - ističu iz Facebooka.

I dok lajkovanje posta signalizira Facebooku da vam je određena tema interesantna, korišćenje reakcija poslaće još jači signal, čak i ako je on negativan.

Iz Facebooka ističu da sve reakcije nose podjednaku težinu i da na njihov algoritam neće različito uticati reakcije poput "love", "sad" ili "angry".

Foto: : Foter.com / CC0 Foto: : Foter.com / CC0

Najpoularnija reakcija na Facebooku je svakako "love". Ova reakcija se koristi u čak 50 odsto slučajeva.

Naravno, ova promena za sobom povlači pitanje da li se praćenje reakcija može koristiti za oglašavanje. Zagovornici privatnosti zabrinuti su da bi Facebook ove podatke mogao da prikuplja i iskoristi u nekom trenutku.

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA