Google je konačno ubio najiritantiju stvar na celom internetu (VIDEO)

- Ovo poboljšanje je kombinacija mašinskog učenja i poboljšanog analiziranja rizika kako bi se prilagodili na nove pretnje koje se pojavljuju - ističu iz Google-a

  • 0

Google je konačno uklonio jednu stvar sa interneta koja je svima išla na živce. U pitanju su "captcha-e", testovi koji služe da se na sajtovima potvrdi identitet korisnika, odnosno da on nije robot.

Nova velika prevara na Gmailu: Ako dobijete ovaj mejl, ne otvarajte ga i odmah ga obrišite!

Internet gigant je pre određenog vremena predstavio "I'm not a robot" captcha-u, a korisnici su klikom na nju potvrđivali da su ljudi, a ne roboti. Inače, lažni saobraćaj na sajtovima košta oglašivače milijarde dolara godišnje, piše "Yahoo".

Najnovija verzija Google-ove "captcha-e" je nevidljiva i ne zahteva od korisnika nikakvu interakciju, već se sve odvija automatski i u pozadini.

- Ovo poboljšanje je kombinacija mašinskog učenja i poboljšanog analiziranja rizika kako bi se prilagodili na nove pretnje koje se pojavljuju - ističu iz Google-a.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Nova "captcha" funkcioniše i na mobilnim i na desktop sajtovima.

Ukoliko ona utvrdi da predstavljate potencijalnu opasnost, i dalje ćete morati da prođete kroz uobičajene izazove i zadatke da biste mogli da pristupite željenom sajtu.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA