Za ovih 6 tajnih Google Chrome trikova sigurno niste znali, a mnogo su moćni i obožavaćete ih!

Trikovi koji se nalaze u nastavku će korišćenje Chrome-a učiniti lakšim i zabavnijim

  • 0

Google Chrome je najpopularniji internet pretraživač na svetu, a uprkos tome što ga svakodnevno koristi na stotine milona ljudi širom sveta, i dalje postoje tajni trikove za koje malo korisnika zna. U nastavku vam donosimo nekoliko trikova koje će korišćenje Chrome-a učiniti lakšim i zabavnijim.

Ono što nas je izluđivalo svakog dana na Google Chrome-u, danas se totalno menja. Radićete sve duplo brže!

Koristite Google Chrome kao plejer

Sve što je potrebno da uradite jeste da željeni fajl (audio ili video) sa kompjutera prevučete u novi tab na Chrome-u, piše "Mirror".

Google-ov pretraživač ima svu neophodno tehnologiju za puštanje velikog broja različitih medijskih formata. Takođe, ukoliko ste povezani na WiFi i koristite Chromecast, muziku ili film možete direktno "kastovati" na televizor.

Igrajte igrice direktno u pretraživaču

Google Chrome nudi igranjte tri različite video-igrice - Pac-Man, Breakout i igrica koja nema ime, a koja se pojavljuje kada internet konekcija nije dostupna.

Breakout možete da zaigrate tako što ćete na Google-ovoj pretrazi slika ukucati reči "Atari Breakout" (bez navodnika). Igrica će se odmah pojaviti iz rezultata pretrage.

Pac-Mana možete igrati tako što ćete na Google-u ukucati "Pacman" (bez navodnika) i izabrati prvi rezultat koji se pojavi.

U trećoj igrici koju nudi Google Chrome naći ćete se u ulozi malog dinosaurusa koji mora da preskače prepreke na koje nailazi, a ova igrica se pojavljuje samo u slučaju da nemate internet.

Foto: freeimages.com/arinas74 Foto: freeimages.com/arinas74

Pošaljite mejl direktno iz "adress" bara

Dovoljno je da u polju za kucanje adrese sajta unesete mailto: i e-mail adresu na koju želite da pošaljete elektronsku poštu. Ovaj trik će automatski pokrenuti podrazumevani e-mail program sa unapred otvorenim mejlom i unetom adresom primaoca.

Locirajte izgubljeni Android telefon

Ukucajte "Find my phone" i Chrome će vas odvesti na stranicu na kojoj možete da locirate svoj izgubljeni Android telefon. Naravno, neophodno je da ste u Chrome-u ulogovani sa istim Gmail nalogom koji ste koristili i na svom smartfonu.

Otvorite tab koji ste prethodno slučajno zatvorili

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Sigurno vam se nekoliko puta desilo da slučajno zatvorite tab sa nekim sajtom. Da biste vratili poslednji zatvoren tab pritisnite: Control (Ctrl)+ Shift + T ili desni klik na aktivan tab i izaberite “Reopen Closed Tab“ komandu.

Personalizujte Chrome

Na hiljade programera pravi razne "addon-ove" i modifikacije za Chrome. Sve te aplikacije možete pronaći na Chrome marketu OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA