Gotovo je nemoguće obrisati je: Chrome i Firefox ekstenzija vas tera da je instalirate i onda "kidnapuje" brauzer i špijunira sve što radite

Surfovanje internetom je upravo postalo još opasnije

  • 0

Stručnjaci su otkrili dve nezgodne esktenzije za Chrome i Firefox koje mogu da kidnapuju brauzere, špijuniraju korisnike i gotovo je nemoguće rešiti ih se ručno.

Ako vam PC radi sporije kada otvorite YouTube - hakeri ga koriste da zarade novac, evo kako

Sudeći po istraživačima kompanije Malwarebytes, nova maliciozna ekstenzija nazvana Tiempo en colombia en vivo" krila se u oba popularna brauzera.

"Forsirano instaliranje" vara korisnike da instaliraju ekstenziju putem Java-script popap prozora koji je nemoguće zatvoriti dok se ona ne nađe na vašem kompjuteru.

Ekstenzija takođe blokira korisnika da je ukloni zatvarajući sve stranice koje sadrže informacije u vezi sa ekstenzijama.

Jednom kada se instalira, ekstenzija drži korisnika podalje od Chrome liste ekstenzija redirektujući ga sa chrome://extensions/ na chrome://apps/?r=extensions - gde su izlistane aplikacije, a ne ekstenzije.

- Esktenzije redirektuju korisnike dalje od stranica koje mogu da ih onesposobe ili obrišu kako bi njihovi tvorci mogli da povećavaju broj klikova na YouTube video snimcima, stoji u saopštenju kompanije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA