≫ 

Mark Zakerberg potpuno pobesneo: Uvodi kazne za sve koji ne daju svoje lične podatke Facebooku!

Stiže nam najveća promena koju je Facebook ikada spremio - i potpuno će razbesneti korisnike

  • 19

Nakon velikog skandala sa odavanjem ličnih podataka korisnika, Facebook se izvinio i brže bolje krenuo da radi na brojnim opcijama koje bi to u budućnosti sprečile.

NOVI ŠOK FACEBOOKA: Pratimo vaše pozive i SMS poruke - i sami ste krivi za to

Međutim, čini se da se kompanija vrlo brzo predomislila i Mark Zakerberg je odlučio da uradi nešto potpuno suprotno - da kazni svakoga ko neće da joj da sve ono što joj treba.

Nije tajna da Facebook prati gotovo svaki naš korak, i to ne samo na njegovim stranicama, već i na celom internetu.

Facebook prati naš svaki koraki zna gde živimo, kako se zovemo, kolika nam je plata, šta nas interesuje, koji su nam politički i verski stavovi, a sve mu to treba kako bi mogao da nam prikazuje reklame od kojih ostvaruje profit.

Reklame su i razlog zašto je ova društvena mreža i dalje besplatna, ali čini se da to neće ostati zadugo.

Mark Zakerberg je najavio da će svaki od korisnika dobiti novo obaveštenje u kom ima dve opcije - da dozvoli Facebooku da ga špijunira ili da to odbije.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, pixabay.com

U slučaju da neko odbije, njegov nalog će automatski biti suspendovan sve dok društvenoj mreži ne uplati 1.99 evra, i ostaće aktivan ukoliko svakog meseca nastavi da uplaćuje ovu cifru.

Međutim, to nije sve. Za ovaj novac korisnici mogu samo da postavljaju statuse , ali ne mogu da objavljuju slike, video snimke i lajkuju postove drugih ljudi - sve dok ne uzmu premijum paket koji košta dodatnih 99 evro centi.

U slučaju da ste odabrali da Facebook može nesmetano da vas prati i koristi vaše podatke kako god želi i prodaje ih kome god želi, moći ćete da ga koristite kao i do sada.

Aprilililili! Srećan vam Dan šale i nadamo se da se niste naljutili na nas! Ipak je Svetski dan šale. Ako još niste smislili kako da prevarite nekoga - samo im pošaljite neki od naših PRVOAPRILSKIH TEKSTOVA! U komentaru nam napišite šta ste smislili i kako je prošlo.

VIDEO: Najnoviji Samsungovi telefoni u Telegrafu iz prve ruke

Daljinac

(A. Prililić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA